Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Zašto društveni standardi nemaju veze s tobom

Zašto društveni standardi nemaju veze s tobom

1/2

Ono što drugi misle o tebi, ne određuje ono što ti jesi, njihovo mišljenje ne treba da utiče na tvoj doživljaj sopstva. I, kao što si to puno puta čuo, ono uglavnom ne izražava istinu o tebi, već odražava istinu o onima koji se bave razmišljanjem o tebi.

Zato, umesto da težiš da budeš prihvaćen, radi na tome da se povežeš sa svojim suštinskim JA, da komuniciraš sa sobom i da dobijaš povratne informacije – od sebe samog – ko si ti, koliko vrediš, kakav si i kakav želiš i možeš da budeš.

Drugi mogu da kreiraju vašu realnost i da vas uslovljavaju, ako im dozvolite. Dobro, već ste im dozvolili na mnogo načina, jer niste imali mogućnosti da im se oduprete, već ste uslovljeni vaspitanjem i očekivanjima onih koji su vas odgajali, zajednice i društva u kome ste rasli. Ali, vi smete da dovedete u pitanje njihove vrednosti, smete da budete skeptični prema svemu što ste naučili, smete da naučite nove stvari, prema izboru sopstvenog srca, da krenete novim putevima, prema sopstvenoj pameti i osećaju, čak i ako svi oko vas smatraju da ste „odlepili“, da ste se odmetnuli, poludeli i odbacili sve čemu normalni ljudi teže.

Wannabe TV

Editors choice