Kratki stilski saveti za muškarce

“Tajne” koje Facebook zna o svakom svom korisniku

Kineski zid polako nestaje

Modna pravila koja bi trebalo redovno da kršiš

Workout with models: Vežbe uz koje možeš lako da održiš zategnuto telo (VIDEO)

Da li si čuo za TABATA trening?

Kako da nosiš trendove 90-ih?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Naučnici upozoravaju – manje od osam sati sna nas ubija

Tvoj posao šteti tvojoj koži – evo i kako

Kako da odabereš savršen oblik naočara za sebe?

Neverovatne ilustracije koje dokazuju da živimo u “ludom” svetu

Ovi poznati filmski likovi nastali su po uzoru na stvarne ličnosti

Zapanjujući zakoni privlačnosti za koje nisi znao

Znakovi koji ukazuju da je potrebno da napraviš izmene u svom stilu

Zašto možda sam sebi ne dozvoljavaš da budeš srećan

Zašto možda sam sebi ne dozvoljavaš da budeš srećan

1/3

Razne mudrosti poručuju ti da je tvoja sreća u tvojim rukama, da si sam krojač svoje sudbine – da si odogovoran za ono što misliš, osećaš i radiš. Ali niko ne može da ti kaže šta treba da misliš, osećaš i radiš, to je takođe ono što je pod tvojom kontrolom. Ono što je moguće saznati iz raznih poruka mudrosti jeste šta je ono što radiš i čime sam sebi ne dozvoljavaš da budeš srećan. Da li se pronalaziš u ovome:

Ne živiš u sadašnjem trenutku

Intenzitet doživljavanja života nalazi se u sadašnjosti, a tvoja pažnja je svuda, samo ne u trenutku u kome živiš. Brineš zbog posledica stvari koje si uradio, ili nisi uradio, pokušavaš da sve isplaniraš i brineš zbog ostvarenja planova. Ko živi u sadašnjem trenutku, nema vremena za brigu, jer je usredsređen onim što se dešava, okupiran je boravkom u središtu svog života. Niko nije potpuno bezbrižan i uvek srećan, ali oni koji umeju da se fokusiraju na sadašnjost, jesu češće nego ostali.

Fokusiran si na ono što nisi uradio, umesto na ono što jesi

Ako razmisliš realno, zdravorazumski, uvek ćeš u životu imati više pokušaja i promašaja, nego uspeha. To je zato što jedan uspeh ima iza sebe barem nekoliko neuspešnih pokušaja. I to je normalan odnos promašaja i pogodaka. Što više pokušavaš, veće su ti šanse da nešto postigneš. A kad nešto postigneš, seti se da to vredi tačno onoliko truda, kidanja, kreativnosti i energije koliko si uložio u sve prethodne promašaje. Možda si do sada uradio pet stvari u životu kojima si zadovoljan, ali one su u ravnoteži sa onih sto pet kojima nisi. Razmisli o prirodi balansa – na tasovima vage ne mora da bude ista količina i težina da bi bili u ravnoteži.

pijun Zašto možda sam sebi ne dozvoljavaš da budeš srećan

Previše vremena provodiš sam

Samoća je dobra i potrebna, ali ako se usamljuješ jer se osećaš besciljno i besmisleno, kao da nemaš kuda da odeš i nemaš šta da ponudiš ljudima sa kojima bi se možda družio, onda već imaš iskrivljenu percepciju koja nije zdrava za tvoj duh. Nemoj se pretvoriti u baksuza i čovekomrsca, jer se najbolje osećaš sam sa sobom. Nije istina da te niko ne voli i niko ne razume, istina je da treba ljudima da pružiš priliku da ti se približe i upoznaju te bolje, da bi te bolje razumeli i više voleli.

Wannabe TV

Editors choice