Družiš se sa pogrešnim ljudima

Gore od usamljivanja iz pogrešnih razloga je druženje sa ljudima koji te navode da se loše osećaš zbog sebe. Možda misliš da su to značajni ljudi, sa kojima je korisno družiti se iz bilo kojih razloga, ali to su pogrešni motivi za druženje i – pogrešni ljudi, koliko god bili viđeni, obrazovani i imali status u društvu. Druži se sa ljudima sa kojima se osećaš dobro, u čijem društvu možeš da budeš ono što hoćeš i sa kojima imaš kvalitetnu razmenu misli i emocija.

Još uvek nisi preboleo bivšu

I time si odsekao sebe od svake mogućnosti za srećnu ljubavnu vezu. Niti možeš da se vratiš tamo gde si bio, niti možeš stvarno da kreneš dalje – tvoje srce nije slobodno. Završi to, sam sa sobom, jer tvoja bivša je verovatno do odavno uradila.

Ne preduzimaš rizike

Ideš na sigurno i nikada ne rizikuješ. I dok ti oklevaš, računaš i procenjuješ, neko ko se jednostavno odvaži i pokuša, često uspe u onome u čemu ti ne uspevaš, ili postižeš tek osrednji uspeh. Potebno je da rizikuješ i da ne znaš šta će se dogoditi i da budeš spreman za sve ishode – to izoštrava svest i percepciju i usredsređuje te na akciju u sadašnjem trenutku.

ljudi Zašto možda sam sebi ne dozvoljavaš da budeš srećan
Comments