Vaši novi prijatelji su samostalni kao i vi i neće vas uvlačiti u svoje probleme i tražiti utočište i iscrpljivati vas emotivno – kao i vi, već su naučili da sami rešavaju svoje probleme i da cene odnose koji ih isupunjavaju, a ne troše.

Novi prijatelji se verovatno nalaze na sličnom mestu u svom životu, kao i vi u svom. Vaša težnja da podelite sa nekim svoja interesovanja i saznanja, privlači one koji imaju to isto da podele sa vama. Ako ste se nedavno oženili i postali otac, verovatno ćete se vrlo lako sprijateljiti sa nekim ko je takođe nov u braku i roditeljstvu. Na novom poslu ćete pronaći zajednički jezik sa nekim ko je skoro počeo da radi, ako ste rešili da nastavite školovanje, združićete se sa starijim studentima…

Zašto su prijateljstva koja steknete u tridesetim najbolja4 Zašto su prijateljstva koja steknete u tridesetim najbolja?

U svojim tridesetim godinama, vi ste mnogo manje nalik sebi u dvadesetima, a mnogo više nalik sebi, kakvi ćete biti tokom ostatka svog života. Periodi eksperimentisanja, lutanja i promašaja brzo su se i dinamično smenjivali do sada, a sada ste mnogo zreliji, emotivno uravnoteženiji, imate za sobom i loša i dobra iskustva, imate jasnu predstavu o tome šta želite da postignete u životu, upoznali ste sebe dovoljno da znate koje su vam jake strane i šta vam ide od ruke, a koje su vam slabosti i u čemu uvek grešite. Znate šta želite od sebe, od partnerske veze, od prijateljstva. Jasno vam je da ste mladi i snažni i da to treba u potpunosti da iskoristite, jer vreme toliko brzo prolazi – kao da ste juče izašli iz srednje škole.

Comments