Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Zašto vam uspeh izmiče

1/2

Nikako da postignete nešto veliko, odnosno, ono što smatrate velikim i bitnim, da osvojite onu vrednost koju priželjkujete. Uspeh vam izmiče, osujećeni ste i besni i počinjete da verujete da vas više sile sapliću. Ali, možda je do vas. Uporedite svoje stanje uma, volje i energije sa spiskom.

david billings MnQdl0AFZfY unsplash 1 e1593179235885 Zašto vam uspeh izmiče

Ne znate šta hoćete – ili imate previše uslova

Kada čovek tačno zna šta hoće, ukazuje se put da to i dosegne. To nije nikakva magija, nego zakon privlačenja. Međutim, to radi sa bezuslovnim željama i ciljevima. Ako postavljate previše uslova i hoćete da nešto postignete određenim redosledom, na određen način, ometate privlačne sile da vam donesu optimalno rešenje. Uspeh u poslu, dobra zarada, sreća u ljubavi, to su dobri ciljevi, ali su suviše uopšteni i ostavljaju prostora za uslovljavanje. Jer, možda se ne bavite pravim poslom, u kome možete ostvariti maksimum. Možda imate ograničena ili nerealna shvatanja dobre zarade. Možda pokušavate da ostvarite stabilnu vezu sa neadekvatnom osobom. Odredite konkretne ciljeve, bez ikakvih uslova i budite otvoreni za svako rešenje. Bezuslovne želje se ne ispunjavaju onako kako zamišljamo, nego onako kako je moguće i to često na iznenađujuć način koji ne uspevamo da predvidimo.

Nemate iskustvo u neuspehu

Verovatno se plašite da rizikujte, pokušavate da iskalkulišete i ostajete negde u sredini, ne postižući ono veće i bolje, ka čemu težite. Ako uvek “igrate na sigurno” sa malim ulozima i uz minimalan rizik, nećete iskusiti dovoljno poraza (a ni pobeda), koji će vas osnažiti i ohrabriti. Možda ste zadovoljni osrednjim? Imate prava da to budete, ali onda to prihvatite i uživajte u onome što imate i možete.

Wannabe TV

Editors choice