Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Zašto vam uspeh izmiče

1/2

Nikako da postignete nešto veliko, odnosno, ono što smatrate velikim i bitnim, da osvojite onu vrednost koju priželjkujete. Uspeh vam izmiče, osujećeni ste i besni i počinjete da verujete da vas više sile sapliću. Ali, možda je do vas. Uporedite svoje stanje uma, volje i energije sa spiskom.

david billings MnQdl0AFZfY unsplash 1 e1593179235885 Zašto vam uspeh izmiče

Ne znate šta hoćete – ili imate previše uslova

Kada čovek tačno zna šta hoće, ukazuje se put da to i dosegne. To nije nikakva magija, nego zakon privlačenja. Međutim, to radi sa bezuslovnim željama i ciljevima. Ako postavljate previše uslova i hoćete da nešto postignete određenim redosledom, na određen način, ometate privlačne sile da vam donesu optimalno rešenje. Uspeh u poslu, dobra zarada, sreća u ljubavi, to su dobri ciljevi, ali su suviše uopšteni i ostavljaju prostora za uslovljavanje. Jer, možda se ne bavite pravim poslom, u kome možete ostvariti maksimum. Možda imate ograničena ili nerealna shvatanja dobre zarade. Možda pokušavate da ostvarite stabilnu vezu sa neadekvatnom osobom. Odredite konkretne ciljeve, bez ikakvih uslova i budite otvoreni za svako rešenje. Bezuslovne želje se ne ispunjavaju onako kako zamišljamo, nego onako kako je moguće i to često na iznenađujuć način koji ne uspevamo da predvidimo.

Nemate iskustvo u neuspehu

Verovatno se plašite da rizikujte, pokušavate da iskalkulišete i ostajete negde u sredini, ne postižući ono veće i bolje, ka čemu težite. Ako uvek “igrate na sigurno” sa malim ulozima i uz minimalan rizik, nećete iskusiti dovoljno poraza (a ni pobeda), koji će vas osnažiti i ohrabriti. Možda ste zadovoljni osrednjim? Imate prava da to budete, ali onda to prihvatite i uživajte u onome što imate i možete.

Wannabe TV

Editors choice