Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Zašto vam uspeh izmiče

Želite da se uklapate

Ako se uklopite i ukalupite, neminovno ćete pripasti mediokritetu. Koliko vam je važno da vas prihvataju oni koji nisu bolji od vas? Dok zavisite od mišljenja i ocene drugih, dok nastojite da ispunite društvene kriterijume i dobijete odobravanje i potvrdu da ste prihvaćeni, da ste jedan od njih, nećete biti svoji, jedinstveni, slobodni. Uklapanje je dobro, ako je stvar prilagođavanja, ali ako je stvar ličnog vrednovanja, onda je sputavajuće.

austin wade wNkWHz8J7CY unsplash e1593179267411 Zašto vam uspeh izmiče

Mislite da sve znate

Arogancija je jedan od načina da branite svoja ograničenja, a braneći ih, odsecate sebi pristup novim saznanjima i veštinama. Znate ono što znate, ali svako znanje podleže sumnji, preispitivanju, nadograđivanju, pa čak i potpunoj promeni. Zato nemojte dizati zidove sveznanja oko sebe – ostaćete zarobljeni u njima. Otvorite um, primajte, istražujte, učite, napredujte. Gajite radoznalost i ne dozvolite sebi da vas mrzi da tragom neke informacije kopate do dna, da pronađete izvor. Tako vežbate temeljnost u pristupu i oštrite svoj um.

Tražite odgovore umesto da postavljate pitanja

Možda je vaš mali svet uređen i raspoređen, a možda je u haosu. U oba slučaja, potrebna su vam prava pitanja, da biste proširili uređenost svog malog sveta ili uneli neki red u haos. Proširivanje sopstvenih granica se postiže uvođenjem elemenata i energije haosa – potreban vam je taj spoj. Zato nemojte tragati za odgovorima na temu “kako”, nego postavljajte sebi pitanja na temu “zašto”. Preispitujte svoja uverenja, stanja i osećanja. Pitajte se zašto se nešto dešava baš sada, baš tako? Zašto vam je potrebno da to iskusite? Zašto se osećate tako kako se osećate? Preispitajte svoju realnost iz svih ugova i radite to stalno, da ne bi ostali zaglavljeni u obrascima koje poznajete.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

 

Wannabe TV

Editors choice