Kada si poslednji put upao u “bedak”? I tada si verovatno razmišljao o nekim lošim, negativnim stvarima koje se dešavaju tebi, oko tebi, tvojim dragim ljudima, a onda sva ta razmišljanja počnu da stvaraju mračne misli koje ti u stvari kvare raspoloženju, ubijaju svaku volje, pa na samom kraju, utiču na to da ne možeš da funkcionišeš normalno, pa ni da kreneš ka nekom cilju i uspesima koje priželjkuješ. Zaista, negativne misli i uopšte negativnost stvaraju jednu ogromnu sputanost koju moraš da pobediš i kreneš dalje, a evo i kako možeš da se potrudiš da bi se to zaista i dogodilo.

Preuzmi odgovornost

Negativnost nastaje od misli, a te misli stvaraš ti! Vreme je da preuzmeš odgovornost za sebe i svoj život, jer to apsolutno niko drugi ne može, vreme je da preuzmeš odgovornost za ono šta ti se događa u životu i ono šta će se tek dešavati. Moraš da se potrudiš da tvoje misli ne budu toliko mračne da stvaraju ogromnu količinu negativnosti, pa moraš i jedino ti možeš da ih obuzdaš i usmeriš u pravom smeru.

Budi zahvalan

Savremena psihologija tvrdi, ali i dokazuje, da negativnost dolazi od svake one situacije kada kažeš ili pomisliš “da samom imam ovo”, “šta bih ja radio da sam na tvom mestu”, “eh, da samom imam više novca”… Ovo su svakodnevne rečenice onih koji neprestano kukaju i ne čine ništa da situaciju izmene, jer je naravno mnogo lakše samo sedeti u kukati. Za razliku od toga, budi zahvalan na onome šta imaš. Budi zahvalan na novom danu, na prijateljima, porodici, hrani koju jedeš, prilikama koje dobijaš, budi zahvalan za lepe gestove koje dobijaš, ali i one loše stvari jer ti pružaju neprocenjivo iskustvo. Kada postaneš zahvalan na onome šta imaš, onda će doći još mnogo toga.

negativne misli 2 Zaustavi negativne misli koje ti narušavaju spokoj i put ka uspehu
Comments