Ako si u vezi, daj sve od sebe

Ljubav je kao posao koji voliš – nalaziš sebe u tome, potrebno je da se maksimalno zalažeš i da daješ sve od sebe, osećanje ispunjenja je najveća satisfakcija, ali da bi ga povremeno imao, moraš da prevaziđeš mnogo iskušenja i prepreka. Kad si u vezi, odgovoran si za svoje ponašanje na sasvim nov način, jer si odgovoran i za odnos prema drugoj osobi i za vezu kao celinu u kojoj ste spojeni. Ili daj sve od sebe u jednom odnosu, ili nemoj ulaziti ni u kakav odnos, dok ne budeš dovoljno zreo za zahteve ljubavi.

Raskini kao odrasla osoba

Kad dođe do toga da želiš da završiš emotivnu vezu, da hoćeš da raskineš, uradi to kao muškarac, a ne kao ..čka. To znači razgovor u četiri oka. Sa gledanjem u oči. Iznošenje svojih razloga i stajanje iza svoje odluke, preživljavanje bolnih trenutaka, suočavanje sa razočaranjem, besom i bolom svoje partnerke. Ne poruke, ne telefonski razgovor, ne odlazak bez objašnjenja. Bekstvo je za kukavice i destruktivno je – ili ćeš uvek morati da potiskuješ svest o tome da si ispao kukavica, ili ćeš se uzalud kajati što nisi bio hrabar.

Ne uzimaj stvari zdravo za gotovo

To je kliše, ali svako upadne u njega. Pošto ne možeš to da izbegneš, onda uključi svest i budi prisutan, posmatraj sebe i svet oko sebe i kad upadneš u zamku klišea da nešto podrazumevaš, pa se zaprepastiš kad otkriješ da tvoje tumačenje nije bilo ni blizu realnosti, ili da su tvoja očekivanja sasvim izvitoperila realnost i da nisi primetio ono što ti je bilo ispred nosa – budi svestan toga, koriguj se, preorijentiši se, nauči lekciju. Sledeći put kad upadneš u istu zamku, manje će ti trebati da se iz nje izvučeš i ublažiš posledice.

blog 3 Zauvek korisne stvari koje možeš da naučiš samo iz sopstvenih grešaka
Comments