Poštuj svakog

Svakog. Starije i decu. I životinje. Nadređene i podređene, glupe i pametne, moćne i nemoćne, nadobudne i dosadne, zanimljive i talentovane, one koje voliš i one koje ne možeš da smisliš – svakome ukaži poštovanje, jer na taj način poštuješ sebe, život i svet koji te okružuje.

Ne gubi sebe

Izložen si pritiscima i iskušenjima, sve je dostupno, sve je primamljivo, deluje kao da sve treba da se proba, jer jedan je život. Ali ima izazova koji nisu dostojni, gluposti koje ne treba da uradiš, uverenja koja ne treba da prihvatiš, iskustava kroz koja ne moraš da prođeš. Ne primaj se na ono što svi misle da je kul i da svako mora da se trudi da bude kul, nego budi ono što jesi. Za ovaj nivo saznanja i samospoznaje plaća se najviša cena. Oni koji ne izgube sebe, gube dosta drugih ljudi, stvari i mogućnosti, ali na kraju zaključe da je cena sasvim fer, iako je naizgled previsoka.

Sve je kako treba

Možda je sve u haosu i ništa nije u redu, ali sve jeste kako treba da bude. Veruj u to, a nakon mnogo iskustva, tvoja vera će se pretvoriti u neopozivo saznanje o istini reda i poretka u kosmosu.

blog 4 Zauvek korisne stvari koje možeš da naučiš samo iz sopstvenih grešaka

Pročitajte još i ovo:

Šta znači “uspeh se ne oprašta”?

Pet znakova da ti karijera uništava vezu

Navike zbog kojih izgledate neprofesionalno na poslu

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvori fotografija: www.thefashionisto.com

Aleksina Đorđević

Comments