Odrasli ste sa čvrstim usmerenjem ka vrednostima koje se cene u vašoj porodici, zajednici, društvu. Vaspitali su vas da budete dobri, a to znači, bolji od drugih, da budete uspešni, da se ističete u školi i da napredujete ka stabilnom i imućnom životu. Možda ste imali sreće, pa ste neke istine kasnije shvatili i otkrili sami, a možda još nije kasno da se otmete potpunom ukalupljivanju u život bez istraživanja, rasta i razvoja, utabanom stazom dobrih i uspešnih, koji malo odlepe kad uđu u srednje godine. Niko vam nije rekao da postoje i druge stvari i da treba da pronađete sebe i da budete srećni, a ne samo dobri i uspešni.

Život je putovanje

To zapravo znači da ne treba da tražite smisao života, nego da živite. Smisao života je sam život, ili život nema smisla. To znači da treba da se krećete, razgledate, birate, odlučujete, grešite, birate ponovo, eksperimentišete, posmatrate i upijate. Da se opustite i prepustite tamo gde vam sve prija, da se pokupite i krenete dalje kad se ne osećate dobro na mestu na kome se nalazite, da rizikujete da svi misle kako ste previše opušteni i kako su vam izbori čudni i zabrinjavajući.

Vi niste ono što mislite da jeste

Samo ste se orijentisali i identifikovali prema vrednostima koje su vam postavljene i zadate. Vaša ličnost je najvećim delom implant, čip sa programom i uputstvima. Kad dovedete u pitanje sve što jeste, onda otkrivate ono što stvarno jeste i što tek možete da budete.

muskarac 4 Životne istine koje biste voleli da vam je neko otkrio dok ste odrastali
Comments