Naučite da slušate

Ali ne onako kako su vas već naučili – da budete poslušni. Naučite da oslušlujete svoj unutrašnji glas, svoju intuiciju (svako je ima), svoje emocije. Slušajući sebe, naučite da stvarno čujete i druge. A to što govore, odnosno, to što emituju iz svojih programskih čipova, neće vam se dopasti.

Sledite svoje srce – i suočite se sa svojim strahovima

Um je taj koji bira bezbednost, on kalkuliše i traži napovoljniju opciju, koja će vas zaštiti od rizika, od izlaganja, od neuspeha i povređivanja. Srce ne haje za bezbednost, ono želi ono što želi, a na putu mu stoje strahovi – velike mračne senke, koje idu uz program za koji ste ubeđeni da je vaša ličnost, vaše vrednosti i ubeđenja.

muskarac 41 Životne istine koje biste voleli da vam je neko otkrio dok ste odrastali

Obrazovanje nije najvažnije

Nije ni nevažno, ali uopšte nije na prvom mestu. Mnogi obrazovani ljudi su totalne životne neznalice i veoma su nesrećni. Obrazovanje i znanje nisu isto – znanje se stiče potragom za onim što je za vas istinito i u čemu ispoljavate svoju autentičnost.

Imate pravo i dužnost da menjate svoje mišljenje

Ko se nikad nije predomislio, promenio neki stav, mišljenje o nekome i nečemu – nije ni razmišljao, ni saznavao, nije se udubio i preispitao sebe, nije razmotrio druge moguće istine, nije ni ih čak ni primetio. Vaše ljudsko pravo i obaveza jeste da se preispitujete, da primećujete druge moguće istine, da ih uzimate u obzir i da menjate mišljenja i stavove koji su destruktivni, ograničeni i puni predrasuda.

Comments