Teško ti je da veruješ ljudima

Oklevaš da se otvoriš, jer malo toga možeš da razmeniš sa drugima na dubljem nivou. Sa pravom sumnjaš da oni uopšte mogu da te shvate oprezan si i rezervisan. Ali, kada jednom nekome poveruješ, ostaćeš odan i učinićeš sve da taj odnos sačuvaš. 

Osećaš da ti je život dosadan 

Uvek postoji još nešto što možeš da postigneš i uradiš i što se nalazi van tvoje rutine, van dosadašnjih interesovanja i krugova u kojima se krećeš. Postaje ti dosadno – stvari koje svakodnevno radiš, interakcije koje imaš, razgovori koje vodiš, ne ispunjavaju te i čine te nervoznim. Život ubrzano prolazi, a ti ne želiš da budeš posmatrač. Osećaš duboku potrebu da činiš i govoriš samo ono što ima težinu i što ti daje spoznaju i smisao. 

Tužan si

Češće si tužan nego radostan, ponekad se osećaš potpuno beznadežno i slomljeno. Ali u miru si sa svojom tugom – život nije jednostavan i sve bolno što ti se dogodilo možeš da prihvatiš, da shvatiš šta ti je donelo i čemu te naučilo. Neke životne lekcije i poglavlja možeš da zatvoriš i da otvoriš sledeće. 

Osećaš kao da nemaš dovoljno vremena

Često se pitaš da li ćeš tokom samo jednog života uspeti da saznaš i uradiš sve što hoćeš, što je potrebno i što možeš. Strahuješ da si zakasnio sa otkrivanjem sebe i sa nelagodnošću registruješ vrtoglavi protok vremena. Život je užasno kratak i više nemaš ni sekunde za gubljenje. Vrlo uznemirujuća spoznaja, ali veoma motivišuća. 

Naslovna fotografija: instagram.com/fabianlueck

Brankica Milošević 

Comments