Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Znaci da tvoj “radar” detektuje predstojeće životne promene

Znaci da tvoj “radar” detektuje predstojeće životne promene

1/2

Čak i kada se stvari dešaju neplanirano i iznenada, one daju neku “najavu”, jer sve oko tebe je povezano informativno polje, koje te prožima i sarađuje sa tvojom energijom i tvojim nesvesnim, ukoliko već nisi osvestio te “znake” i “predosećaje”. Tvoj unutrašnji radar verovatno hvata makar slabe signale predstojeće bitne životne promene, a ti se možda pitaš zašto se osećaš tako čudno. Evo nekih smernica za očitavanje radara.

Prestaje otpor

Dok si zaglavljen u nekim okolnostima i unutrašnjem proživljavanju, nalaziš se u stanju otpora i poricanja. Kada se primiče neki ključni događaj, prekretnica, razrešenje, otpor popušta, spuštaš štit negiranja i počinješ da prihvataš realnost. Spuštanje odbrane poricanjem otpušta nagomilana osećanja, koja se sada izlivaju u bes, tugu, žaljenje, kajanje. Potrebno je da sagledaš ta osećanja i da ih otpustiš, da bi od poricanja stigao do prihvatanja.

Rezimiraš prethodne korake na svom putu

Osvrćeš se na izbore koje si pravio do sada i počinje da ti bude jasno da su te svi koraci doveli do mesta gde se sada nalaziš i da ništa nije bilo pogrešno. Počinješ da razmišljaš o izborima koji su pred tobom i o tome gde želiš da stigneš u budućnosti. Postaješ svesniji sebe.

Shvataš šta zaista želiš

Povezujući se sa svojim osećanjima i produbljujući svest, usklađuješ se sa svojom suštinom i počinješ da shvataš šta je ono što želiš. Možeš otkriti da ostvarivanje željenog uopšte nije inspirativan proces, već odgovornost i obaveza, naporan rad. Do ovakvih zaključaka možeš doći kroz bes, žaljenje i ogorčenje. A onda shvataš da do sada nisi ni mogao da prepoznaš ono što želiš, a kamoli da se poduhvatiš napora da to i ostvariš. Ali, više ne možeš da zanemaruješ ono što hoćeš, čak i ako je dostizanje toga neprijatno i naporno.

Wannabe TV

Editors choice