Ako niste sigurni da je komentar na mestu, suzdržite se, dok ne budete sigurni. Bolje da ne govorite ništa, nego da vas vaša spontanost dovede u neprijatnu situaciju. Postoje izjave koje na poslu nikako nisu preporučljive, koje vas prikazuju u lošem svetlu, nerviraju poslodavca i zbog njih možete i ostati bez posla.

Ne mogu ništa da uradim

To zvuči kao da se ne trudite, kao da odustajete i radije biste prepustili nekom drugom da se bakće. Možda se baš tako i osećate, ali to ne treba da pokažete – prvo pokušajte sve što možete, pa kad iscrpite sve opcije, tražite pomoć. Bolje je da pokažete da se trudite, čak i kad vam izgleda besmisleno, nego da odustanete.

Nije fer

A vi ste veliki momak i valjda do sada znate kako stvari funkcionišu – život nije fer, zato ne kukajte. Uradite ono što treba i što možete i samo nastavite. Ćutke.

posao 1 Izjave i komentari koji ti ugrožavaju posao

Nemoguće

Defanzivna izjava – mora da postoji neki način, a problem bi trebalo da bude izazov. Tražite rešenja, umesto da ističete da je rešenje problema nemoguće.

To nije moj posao

Ako ste dobili zadatak, uradite ga, jer to znači da to sada jeste vaš posao. Ova izjava vas predstavlja u lošem svetlu nekoga ko zanoveta i ne voli da radi.

Comments