Sve je to sasvim razumno ako ste sigurni da to što radite vredi i znate zašto to radite. Takođe, opredelite se za to da karijera bude privremeni prioritet dok ne stignete tamo gde želite.

Dakle, prva stvar koju treba da naučite kada želite da postignete balans između privatnog života i karijere jeste da savršeni balans ne postoji, uvek će vam nešto biti važnije. Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste da ste vi sami odabrali šta će vam biti prioritet.

Radite posao koji volite

Kada se bavite poslom iz snova, sve će ići mnogo lakše. Ne u smislu da ćete manje raditi, nego da vam odlazak na posao neće teško padati. Ako radite posao koji ne volite, to će za vas biti veliko psihičko opterećenje i, hteli – ne hteli, posao će baš zbog toga postati vaš prioritet.

Ukoliko vam se ne dopada ono što radite, nema šanse da ćete biti srećni, koliko god da ste zadovoljno na privatnom polju. Posao ipak zauzima veći deo našeg života i nema smisla trošiti ga na ono što ne volimo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BUSINESSMAN.UA (@businessmanmag)

Zdravlje je na prvom mestu

Za šta god da se opredelite, za privatni život ili profesionalni, ni jedan, ni drugi neće funkcionisati ako niste zdravi. Dakle zdravlje UVEK mora biti na prvom mestu!

Ne smete preskakati odlaske kod doktora ni pod kojim izgovorom. Posao ne sme biti važniji od zdravlja, pa čak ni sopstvena dece ne smeju da vam budu važnija od zdravlja.

Zašto? Zato što ako ne obraćate pažnju na sebe samo je pitanje vremena kad ćete da se istrošite i nećete moći da se posvetite ni karijeri ni privatnom životu.

A pod zdravlje ne mislimo samo na fizičko, već i na mentalno zdravlje. To podrazumeva odlazak na psihoterapiju, što će imati velike benefite po vas, jer ćete naučiti kako bolje da se nosite sa svojim emocijama i izazovima koje vam život postavlja.

Naslovna fotografija: instagram.com/bussinesmanmag

Jovana Petković

Comments