Postavite ciljeve za radnu nedelju

Orijentaciono, ažurirajte zadatke i ciljeve dva, tri puta nedeljno, a svakako počnite u ponedeljak. Ti se zadaci i prioriteti mogu menjati tokom radne nedelje, pa je zato i potrebno da ih redovno provaravate, potvrđujete i prilagođavate.

Vizualizujte uspešno obavljen posao

Kad ažurirate ciljeve, odvojte nekoliko trenutaka da zamislite kako ih uspešno ostvarujte – osetite zadovoljstvo dobro obavljenog posla. To će vam umnogome olakšati realizaciju postavljenih zadataka, čak i ako se oni u međuvremenu promene ili povećaju.

Stavite najteže zadatke na prvo mesto

Najizazovnije i najzahtevnije zadatke stavite na prvo mesto, kako biste prvo skinuli sa dnevnog reda ono što biste najradije odložili. Odlučno suočavanje sa najvećim zahtevima u startu, omogućava vam da sve ostale zadatke obavite sa lakoćom.

Zadržite fokus

Ne razmišljajte o nerešenim zadacima i neuspesima iz protekle nedelje – fokusirajte se na ono što je pred vama i čega ste se poduhvatili. Problematične zadatke, one koji se odugovlače i nikako da se reše, držite u posebnom folderu u glavi i njima se bavite kad zavšite ono što sigurno možete završiti.

Posle ponedeljka slede ostali radni dani

Ne morate sve da završite u ponedeljak. Sigurno postoje rokovi i norme, ali ako nešto ne stignete, završićete to sutra, kao prioritet. Takođe, postoje i zadaci koje ćete deliti po fazama, jer su preobimni, pa budite zadovoljni korakom koji ste uspeli da napravite – ostali će uslediti.

Fotografije: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Comments