Veštine komunikacije

Njih ćete prikazati već u samom načinu na koji učestvujete u razgovoru, svojim ponašanjem, pažljivim slušanjem i postavljanjem pitanja tamo gde želite da potvrdite da ste dobro razumeli šta se od vas traži. Komunikativnost i asertivnost treba da idu zajedno – pokažite da ste otvoreni za kritike i primedbe, jednako kao i za raspravu i zauzimanje za svoje stavove.

Moralne vrednosti

Etičnost u poslu je važna – svi uspešni ljudi su cenjeni u svojoj sredini zbog poštenja i odgovornosti sa kojom pristupaju poslu, lojalnosti i nepodmitljivosti. Pokažite da ste osoba od integriteta, koja drži do svojih i kolektivnih vrednosti i da ste spremni da dostojno predstavljate svoju firmu. Budite ipak oprezni sa ovim – jer ako su vaša merila viša od onih koje ima poslodavac, nećete biti u povoljnom položaju.

Sposobnost delovanja

Potrebno je da budete spremni da sami rešavate probleme, da preuzimate odgovornost, procenjujete i stupate u akciju – pokažite da ste sposobni da samostalno delujete, ako to prilike zahtevaju, kao što ste spremni da sarađujete i uklopite se u tim. Sposobnost delovanja takođe znači da ste spremni da preuzimate rizike i da snosite posledice svojih grešaka.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Comments