Većini muškaraca je relativno lako da dostignu orgazam, uglavnom mnogo lakše nego ženama – za muškarce, orgazam je nešto što pokušavaju da odlože, da bi produžili odnos i pružili partnerki priliku da dostigne sopstveno zadovoljstvo.

Seksualni terapeuti objašnjavaju da muškarci greše kada se fokusiraju na snošaj i pokušaj da snažnim i dubokim pokretima partnerki obezbede što dugotrajniju i kvalitetniju erekciju. Tako propuštaju područje koje kod žena izaziva najveće senzacije i najlakše dovodi do orgazma, a to je spoljašnjost vulve, odnosno, klitoris i prvih nekoliko centimetara unutrašnjosti vagine. Prva trećina vaginalnog kanala je najsenzitivnija, jer je povezana sa strukturom klitorisa, tako da duboka penetracija ne igra značajnu ulogu. Duboke pokrete treba kombinovati sa plitkim, jer određeni pritisak na grlić materice izaziva reakcije u senzomotornom korteksu mozga, zajedno sa stimulacijom klitorisa i bradavica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Classy Gentleman (@classy.gentleman)

To znači da bi idealan seksualni položaj u kome partnerka može lako da dostigne orgazam uključivao stimulaciju klitorisa, grudi i povremeni pritisak na grlić materice. Jednostavno isprobavanje novih poza može vam omogućiti da pronađete položaje u kojoj je stimulacija ključnih tačaka najpristupačnija i najdelotvornija, a sam trud da partnerku dovedete do zadovoljstva, može biti prilično uzbudljiv za oboje.

Za intenzivan orgazam partnerke isprobajte neke od ovih poza

Potpuni pristup

To je nadogradnja misionarskog položaja, u kome ulazite u „makaze“. Dok klečite između nogu partnerke, podignite jednu njenu nogu i prebacite je preko suprotne strane svog struka. Ovaj položaj omogućava pun pristup vagini i grudima, a ugao pod kojim prodirete, omogućava stimulaciju g-tačke na jedinstven način, dok vam istovremeno omogućava da održite kontakt sa klitorisom. Upotrebite ruke, istražujte i milujte, da biste ustanovili koji pokret i pritisak najviše prijaju partnerki. Stimulišite njen klitoris vrhom svog penisa, pre nego što krenete u penetraciju. Počnite lagano i sporo, a zatim povećajte brzinu i pritisak kada partnerka bude na ivici orgazma.

Stojeća poza

Ovo je vrlo ugodna poza u kojoj su sve glavne tačke pristupačne – partnerka leži na ivici kreveta, stola, ili neke druge zgodne površine, a vi stojite ili klečite (u zavisnosti od visine podloge na kojoj ona leži) između njenih nogu. U ovom položaju, partnerka može široko da otvori kukove, oslanjajući se petama o ivicu podloge, ili je možete držati za gležnjeve, može podići stopala (ili jedno stopalo) na vaša ramena, ili vas može obgrliti nogama. U ovom položaju vagina se skraćuje, tako da bi trebalo da počnete lagano i nežno, jer duboko prodiranje može biti neugodno ili čak bolno u početku. Ovaj položaj je vrlo pogodan za ručnu stimulaciju klitorisa, ali i za priljubljivanje uz vašu karlicu i stimulaciju vašim pokretima kukova, što može izazvati i dvostruki orgazam, vaginalni i klitoralni istovremeno.

Pročitajte i ovo: Ubeđenja o seksu koja treba da odbacite

Orgazam u pozi kašike

Oboje ste na boku, okrenuti u istom pravcu, vi ste iza partnerke, koja savija kolena i istura zadnji deo prema vama, radi boljeg pristupa. Možete korigovati položaj podizanjem jedne njene noge, kako biste imali bolji pristup. Ovo je dobar položaj za plitku penetraciju i stimulaciju grudi i klitorisa i obezbeđuje blizak telesni kontakt.

Noge na ramenima

Partnerka leži na leđima i podiže noge na vaša ramena, što vam omogućava duboku penetraciju. Mnoge žene lako doživljavaju orgazam u ovom položaju, stimulacijom G-tačke, ali ako to nije dovoljno za vašu partnerku, uhvatite je za zadnjicu i privucite njenu karlicu bliže sebi, da isprobate kakve senzacije oseća pod ovim uglom. Pitajte partnerku šta joj više prija – mala korekcija položaja ili ugla prodiranja, može napraviti veliku razliku. Ovo je vrlo prisna poza u kojoj se možete gledati u oči, što povećava uzbuđenje i strast.

Položaj za orgazam – kaubojka

Ovo je klasičan položaj u kome je žena dominantna, ona upravlja pokretima i ritmom i većina žena u ovoj pozi najlakše doživljava orgazam. Položaj se može korigovati tako da partnerka ne sedi na vama, nego čuči, a i vi možete biti dodatno aktivni, ako ona legne na vas i omogući vam da diktirate tempo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Classy Gentleman (@classy.gentleman)

Pročitajte i ovo: Seksi stvari koje možete učiniti za nju (a nemaju veze sa seksom)

Položaj kolevke

Zahtevna poza za ženu, ali vrlo zanimljiva ukoliko je partnerka savitljiva i nije joj teško da zadrži položaj u kome leži sa savijenim nogama podignutim u vazduh i drži se rukama za svoje tabane. Ovo je slično joga položaju, koji se može izvesti i u seksu i omogućiti vam kompletan pristup i duboku penetraciju.

Poza preklopa

Varijanta položaja u kome je muškarac iza žene, dok ona leži preklopljena preko svojih kolena, sa zadnjicom podignutom u vis. Ovo je još jedan položaj iz joge i zaista je opuštajući i možete ga praktikovati da se odmorite od neke zahtevnije poze. Opuštenost tokom seksa povećava šanse za orgazam.

Stražni stojeći položaj

Partnerka je ispred vas na ivici kreveta oslanjajući se na kolena i dlanove, dok vi stojite iza nje. Ona izvija leđa tako da podiže zadnjicu ka vama a vi se možete držati za njene kukove i butinama stisnuti njena kolena, što će njenu vaginu zategnuti oko vašeg penisa. Ovaj potez obezbeđuje prijatno trenje i visoku stimulaciju dela klitorisa, ulaza vagine i g-tačke i pruža vam lep pogled na obline partnerke.

Koju god poziciju da isprobavate, komunikacija, strpljenje i poštovanje granica, ključni su za razvijanje poverenja i postizanje opuštenosti u kojoj strast može da se oslobodi i rasplamsa.

Naslovna fotografija: instagram.com/classy.gentleman

Đorđe Đoković

Comments