Prvi seks sa novim partnerom može biti neverovatno uzbudljiv. Ali, istraživanje „nepoznate teritorije“, otkrivanje šta je ono na šta partner reaguje može biti i jako uznemirujuće – hoćete li biti kompatibilni, da li prvi put treba da budete nežniji, da li vaša strastvenost može biti doživljena kao agresivna? Ima mnogo pitanja i dilema koje stvaraju tremu i napetost, koje mogu pokvariti raspoloženje.

Uđite u novo iskustvo otvorenog uma

Pre svega, imajte na umu da se i druga osoba verovatno oseća slično i pati od istih nesigurnosti i počnite polako – prvi seks sa novom osobom nije ispit i ne morate pokazati ceo repertoar poteza i isprobati sve poze, da biste ostavili dobar utisak.

Kada preterano analizirate i sebe i drugu osobu, gubite uzbuđenje i zadovoljstvo, zato je najbolji savet da se opustite i zabavite i da odbacite prevelika očekivanja. Ako ste vi opušteni i otvoreni da podelite novo iskustvo, to će relaksirati i drugu osobu i pomoći će vam da se povežete i da komunicirate.

Prvi seks Najbolje poze za prvi seks sa novom osobom

Dišite zajedno kada imate prvi seks sa novim partnerom

Uskladite se sa disanjem partnera, to je meditativno iskustvo. Kada sinhronizujete disanje, povezujete se sa svojim telima i povećavate nivo serotonina. Takođe, pokušajte da se što više gledate u oči – to povećava intimnost i povezanost i pomaže da prvi seks bude intenzivno iskustvo. Za više intimnosti i veće uzbuđenje, dodirujte se, milujte i ispitujte tela, kako biste povećali nivo dopamina i osećaj intimnosti. Prvi seks ne treba da bude pornografsko iskustvo, već predigra za upoznavanje i povezivanje.

Pročitajte i ovo: Može li se neobavezni seks pretvoriti u ozbiljnu vezu?

Snažan, ali oprezan početak

Uzbuđenje i strast mogu vas uvesti u snažan početak, ali pokušajte da to ne bude agresivno ili drsko kada imate prvi seks sa novom osobom. Dve najbolje poze za isprobavanje su misionarska i kaubojka. U misionarskoj, partner koji je gore ima dominantnu ulogu – možete diktirati ritam i dubinu penetracije, da isprobate šta je uzbudljivije i prijatnije drugoj osobi i možete se blisko grliti i gledati u oči. Kada je partnerka gore, onda ona određuje ritam i dubinu, što je još bolji način da otkrijete šta joj prija i da se uskladite, a i pruža bolji vizuelni doživljaj. Ohrabrite novu partnerku komplimentima, recite joj koliko je seksi i koliko vam se sviđa.

Poze za prvi seks sa novom osobom  

Osim klaičnog misionarskog i kaubojskog položaja, dobre poze za prvi seks sa novom osobom su one na kojima ne morate raditi, a koje vam mogu obezbediti brzo povezivanje i prisnost. To su sve poze u kojima ste licem u lice i možete da se gledate i dodirujete. Probajte onu u kojoj oboje sedite, dok vam je partnerka u krilu, nogu obmotanih oko vas, to je vrlo prisan položaj, u kome oboje dajete i primate i lako uočavate međusobne reakcije.

Varijante misionarskog položaja, u kojima je partnerka poduprta jastucima, ili varijanta ove poze na stolu (ili nekoj drugoj visokoj površini, koja vam omogućava stojeći pristup), takođe su dobre za prvi seks, jer omogućavaju brzu razmenu reakcija i prilagođavanje ugla penetracije, koji najbolje „radi“ za oboje. Varijanta misionarskog položaja u kome su njegove noge na vašim ramenima omogućava duboku penetraciju i otvoren pristup njenoj G-tački, što partnerki može omogućiti snažan orgazam.

Ukoliko oboje ulazite u prvi seks sa puno žara i razigrani, možete isprobati i dogi stil, koji možete prilagoditi tako što ćete klečati na jednom kolenu, umesto na oba. Ovako ćete imati bolji domet pokreta i podešavanje ugla prodiranja. Isprobajte kako partnerka reaguje na umeren udarac po zadnjici, da biste znali da li to možete pojačati ili je bolje da ne ponavljate.

Oralni seks možda ne deluje kao najbolja preporuka za prvi seks sa novom osobom, ali svakako efikasno „probija led“ – budite onaj koji će ga ponuditi i pružiti, umesto da ga tražite, pokažite da ste džentlmen koji je posvećen zadovoljstvu partnerke.

Pročitajte i ovo: Kako da tražite saglasnost za ono što želite u seksu

Naslovna fotografija: Liridon Shala

Đorđe Đoković

 

 

Comments