Na koliko načina vas vaša partnerka oplemenjuje i čini boljom osobom? I na koliko načina joj izražavate divljenje, ljubav i zahvalnost? Razmislite o tome, pa podignite lestvicu i učinite da joj Dan žena bude izuzetan i nezaboravan.

Ne potcenjujte moć ovog praznika, čak i ako ona tvrdi da joj to ništa ne znači – kad se stvori praznična atmosfera i kad drugi počnu da joj čestitaju i poklanjaju cveće i sitnice, ne pitajući je da li ona to ceni, ispašćete jedini koji nije učinio ništa i možete se loše osećati zbog toga, čak i ako ona tvrdi da nemate razloga.


Svaki praznik je razlog i povod za romantične gestove i prazničnu atmosferu i prilika da se setite koliko vam neko znači i koliko želite da tu posebnu osobu usrećite i obradujete. Verujte istraživanjima – kada nešto činite bliskoj osobi u čast (rođendan, godišnjica, Dan zaljubljenih, Dan žena…), štitite svoj odnos od izazova koji se mogu pojaviti u budućnosti.

Šta možete učniti za svoju dragu za Dan žena

Nevezano za posebno iznenađenje i način da obeležite Dan žena, ima mnogo toga što možete uraditi da se ona oseća posebno. Izrazite joj svoju zahvalnost i recite koliko je volite i cenite, planirajte posebnu aktivnost u kojoj uživa, poklonite joj nešto što će joj se sviđati (pismo, pesma, knjiga, komad nakita, ulaznica za koncert…).

Potrudite se da spremite večeru i da je servirate uz sveće, cveće i romantičnu atmosferu – koliko god to bio kliše, sigurno nećete pogrešiti.

Romantični načini da proslavite 8. mart

Izvedite je u kupovinu za Dan žena

Lako je pokloniti joj vaučer za kupovinu, ali počeli smo sa podizanjem lestvice, pa tako i nastavljamo – krenite sa njom u kupovinu i uključite se. Niste tu samo da joj pravite društvo, već da joj priredite zadovoljstvo, a žene uživaju u kupovini, razgledanju, isprobavanju, biranju, upoređivanju. Neka to bude njen dan luksuza, koji ste joj vi omogućili – uživajte u ponosu što to možete da joj pružite i uživajte u njenoj radosti i zahvalnosti. Odvedite je u tržni centar i saopštite joj budžet kojim raspolažete za taj dan (neka bude veći nego što biste potrošili u drugoj prilici) i gledajte je kako oživljava. Uključite se i pomozite joj da izabere sve što želi – pronađite zabavu u tome. Kupovina zaista može učiniti da se oseća kao kraljica.

Pročitajte i ovo: 10 jednostavnih vežbi za bolju komunikaciju u vezi

Iznenadite je okupljanjem njenih prijateljica

Žene provode svoje živote brinući o drugima i često menjaju svoje planove da bi se prilagodile svojim partnerima, porodici i poslovnim zahtevima. Kada je vaša partnerka poslednji put uspela da ode na masažu, ili spa tretman? Pozovite njene prijateljice i pošaljite ih na nekoliko sati uživanja i sakupite ogroman broj poena koji će vam biti potreban kad nešto zabrljate. Ako vaša draga zaboravi kakav ste džentlmen i džek jer je ljuta na vas, prijateljice neće nikad zaboraviti i podsetiće je, računajte na to.

Luksuzni izlazak na Dan žena

Planirajte pravi dejt, na najvišem nivou – luksuzni restoran, fina hrana, fino vino. To je prilika da se ponovo povežete i povećate intimnost. Radite sve što biste na prvom sastanku, kad želite da ostavite najbolji utisak (pridržavanje stolice, vrata, kaputa, ostavljanje napojnice, komplimenti…). A zatim je uhvatite za ruku, pogledajte u oči i recite joj da je ona najbolje što vam se dogodilo u životu i da ste joj beskrajno zahvalni što je uz vas. Čujte šta ona ima da kaže, pažljivo je slušajte i ponudite promišljene odgovore, da zna da ste je čuli i da sa njom saosećate.

Napišite joj ljubavno pismo

Ovaj sladak i romantičan gest ostaviće dubok utisak – žena voli iskrene reči ljubavi, a u pismu može da ih pročita ponovo, kad god joj je to potrebno. Ako umete da napišete pesmu, još bolje. Pisanje zaista podiže lestvicu na viši nivo i svaka žena zaslužuje da na Dan žena pročita lepe reči koje joj upućuje njen partner. Iskažite svoju zahvalnost, poštovanje i divljenje u nekoliko rečenica (ili stihova). Stavite pismo na vidno mesto i dodajte preko njega jedan cvet – to je savršeno romantičan gest, koji će je duboko dirnuti i koji će ceniti.

Uzmite slobodan dan i posvetite joj se

Ovo je veliki gest služenja, koji će vaša partnerka sigurno ceniti i kojim ćete na istovremeno praktičan i romantičan način obeležiti Dan žena. Preuzmite sve obaveze na sebe tog dana – idite u nabavku, spremite ručak, oribajte kupatilo, usisajte, stavite cveće u vazu i sveće na sto, spremite joj toplu kupku, izmasirajte joj stopala, uslužite je i uputite da se odmara i da radi šta hoće. Budite podanik i pružite joj kraljevski tretman – i uverite je da ona to u potpunosti zaslužuje.

Pročitajte i ovo: Kako održati romansu u vezi kad živite zajedno

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Đorđe Đoković

Comments