Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Blog

Savremen muškarac – otac i muž na koga porodica računa

1/2

Vremena su se promenila, ali nasleđe prošlosti je jako i možda vam je teško da se oslobodite patrijarhalnog modela, u kome je muškarac zadužen za zarađivanje i materijalno obezbeđivanje porodice, a žena za sve ostalo. Moderni muškarci su dobri muževi i dobri očevi, koji preuzimaju odgovornost i na koje njihova porodica uvek može da računa. To znači da su prisutni i aktivni u porodičnom životu, umesto da, kao nekad, brigu o domu i deci prepuštaju suprugama. Jer, supruge su danas zaposlene i rastrzane između porodice i posla i karijere i jednako učestvuju u materijalnom zbrinjavanju porodice, pa zato i savremeni muškarci jednako učestvuju u porodičnom životu.

Prema jednom istraživanju, šest od deset mladih supruga i očeva izjavilo je da im je porodica najvažniji životni aspekt i da im najveće zadovoljstvo pričinjava kvalitetno vreme provedeno sa suprugom i decom.

To predstavlja ogromnu razliku u odnosu na ne tako daleku prošlost, u kojoj muškarci gotovo nisu ni poznavali svoju decu, a uloga glave porodice ih je stavljala u položaj neprikosnovenog zaštitnika i vrhovnog sudije, koji donosi sve krajnje odluke za svoju porodicu. Otac više nije strahopoštovanja dostojna figura, kojom majke disciplinuju decu (“smiri se, da ne kažem ocu šta si radio”), neko ko se pojavljuje da bi podelio pravdu (kaznio ili blagonaklono klimnuo glavom), kome su se svi sklanjali s puta, da bi mogao da se odmori i opusti u porodičnom krugu, nakon napornog radnog dana. Otac više nije neko ko nema pojma o deci, ko je nespretan i ukočen u odnosu sa njima i ne zna ništa o njihovim potrebama i navikama.

Savremeni očevi i muževi su brižni, nežni i pre svega, prisutni. Važno im je da imaju prisan odnos razumevanja i poverenja kako sa svojim suprugama, tako i sa decom i njihova uloga u odgajanju dece je kompleksnija i važnija nego ikada ranije.

Wannabe TV

Editors choice