Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Savremen muškarac – otac i muž na koga porodica računa

Savremen muškarac – otac i muž na koga porodica računa

1/2

Vremena su se promenila, ali nasleđe prošlosti je jako i možda vam je teško da se oslobodite patrijarhalnog modela, u kome je muškarac zadužen za zarađivanje i materijalno obezbeđivanje porodice, a žena za sve ostalo. Moderni muškarci su dobri muževi i dobri očevi, koji preuzimaju odgovornost i na koje njihova porodica uvek može da računa. To znači da su prisutni i aktivni u porodičnom životu, umesto da, kao nekad, brigu o domu i deci prepuštaju suprugama. Jer, supruge su danas zaposlene i rastrzane između porodice i posla i karijere i jednako učestvuju u materijalnom zbrinjavanju porodice, pa zato i savremeni muškarci jednako učestvuju u porodičnom životu.

Prema jednom istraživanju, šest od deset mladih supruga i očeva izjavilo je da im je porodica najvažniji životni aspekt i da im najveće zadovoljstvo pričinjava kvalitetno vreme provedeno sa suprugom i decom.

To predstavlja ogromnu razliku u odnosu na ne tako daleku prošlost, u kojoj muškarci gotovo nisu ni poznavali svoju decu, a uloga glave porodice ih je stavljala u položaj neprikosnovenog zaštitnika i vrhovnog sudije, koji donosi sve krajnje odluke za svoju porodicu. Otac više nije strahopoštovanja dostojna figura, kojom majke disciplinuju decu (“smiri se, da ne kažem ocu šta si radio”), neko ko se pojavljuje da bi podelio pravdu (kaznio ili blagonaklono klimnuo glavom), kome su se svi sklanjali s puta, da bi mogao da se odmori i opusti u porodičnom krugu, nakon napornog radnog dana. Otac više nije neko ko nema pojma o deci, ko je nespretan i ukočen u odnosu sa njima i ne zna ništa o njihovim potrebama i navikama.

Savremeni očevi i muževi su brižni, nežni i pre svega, prisutni. Važno im je da imaju prisan odnos razumevanja i poverenja kako sa svojim suprugama, tako i sa decom i njihova uloga u odgajanju dece je kompleksnija i važnija nego ikada ranije.

Wannabe TV

Editors choice