Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Savremen muškarac – otac i muž na koga porodica računa

Od nekadašnjeg modela glave porodice, oca i muža koji nikada nije prisutan, a kad jeste, sve se okreće oko njega, savremeni muškarac se identifikuje sa modelom oca i supruga na koga porodica može da računa, koji je uvek prisutan i maksimalno uključen u svakodnevno funkcionisanje svih članova porodice. Ovaj model je bio neizbežan, jer su žene izašle iz kuhinja, prestale da rađaju jedno dete za drugim i počele da se obrazuju i grade karijere i osvajaju životne aspekte koji su im vekovima bili nedostupni i uskraćeni. Njihova uloga majke i supruge (upraviteljice doma i porodice) time se nije smanjila, nego je postala zahtevnija i kompleksnija, ali je ujedno napravila mesta za novi model uloge oca, za kojim ranije nije ni bilo potrebe. Savremena deca imaju šanse da odrastaju uz zainteresovane, prisutne i brižne očeve, koji brinu o njima koliko i njihove majke.

Savremenim očevima, deca su prioritet kao i njihovim suprugama i to je prva među najvažnijim zajedničkim stvarima. Savremeni očevi ne propuštaju odrastanje svoje dece, verujući da će se sa njima više družiti kad odrastu, već aktivno učestvuju u odgajanju deteta, od rođenja.

Savremeni muževi prevazišli su model “pomaganja” suprugama – oni nisu pomoćnici, nego aktivni učesnici, koji preuzimaju odgovornost za odgajanje dece i negovanje partnerskog odnosa. Moderne tate ne vode decu u šetnju zato što time pomažu njihovoj majci, nego zato što su to njihova deca i oni vole da provode sa njima posebno vreme, da im se posvećuju i brinu o njima.

Ako smatrate sebe savremenim muškarcem, verovatno se pronalazite u ovoj priči, a ako ste već suprug i otac – postarajte se da to bude priča vašeg života.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice