Seks i fitnes – idalan spoj! Ako možete da održavate kondiciju i liniju baveći se aktivnošću u kojoj najviše uživate, to je prava win-win kombinacija. Još je bolje ako ubedite partnerku da može smršati ako praktikuje seks poze koje garantuju najbolje sagorevanje kalorija – možete se smenjivati u napornijim položajima i pronaći dodatnu motivaciju sa mnogo više seksa u životu.

Kao i svi programi vežbanja, i sportski pristup seksu zahteva dinamičko zagrevanje, da biste svoje telo pripremili – dok za ishranu posle treninga, predlažemo proteinski šejk i cigaretu.

Seks poze za održavanje kondicije

Doggy Style

Slabi gluteusi uzrokuju probleme sa leđima, disfunkciju kukova i povrede kolena i još gore – kad zauzmete ovu pozu, nemate dobar zamah i kontrolu pokreta. Izgradite čelične gluteuse, praktikujući pseći položaj. Da biste postigli učinak treninga visokog intenziteta, uvedite ubrzavanje tempa u naletima, ili održavajte stabilan karido ritam, koji nadmašuje traku za trčanje ili bicikl.

Za oporavak, ponovite seks s tim da partnerka bude odozgo, angažujući svoje mišiće kukova i zadnjice.

Stand And Carry

Stojeći položaj u kome nosite i držite svoju partnerku razvija snagu i angažuje sve mišiće – potrebna su vam i jaka leđa i snažne ruke i stabilne noge, da biste održavali ravnotežu u ovoj položaju, zahtevnijem nego druge seks poze. Ovde nemate ništa da vas podupre, radi se samo o vašoj stabilnosti i snazi, mada treba imati u vidu da i partnerka razvija mišiće ruku i nogu, držeći ih črvrsto obvijene oko vas i nastojeći da ne izgubi ravnotežu i koncentraciju. Ovo je praktično, vežba za celo telo. Ekvivalent ove zahtevne seks poze u kojoj bi se partnerka tako naporno angažovala, mogla bi da budu čuvena „grčka kolica“ – položaj u kome prilazite partnerki straga, držeći njene ispružene noge kao ručice kolica, dok se ona podiže na ruke i učvršćuje celo telo. Ovu pozu možete započeti iz stojećeg stražnjeg položaja, jer će to biti lakše, nego da pristupite penetraciji dok partnerka „visi u vazduhu“.

Pročitajte i ovo: Poze u kojima će vaša partnerka lakše dostići orgazam

seks poze 2 Najbolje seks poze za sagorevanje kalorija

Lotus

Jogi seks poze se uvek tiču razmene energije, ali i u konceptu kondicije i sagorevanja kalorija mogu dobro da posluže. Sedite u lotos položaju (turski sed), dok vam partnerka seda u krilo i obmotava noge oko vas, odupirući se rukama o pod. Kada učvrstite položaj, snagom donjeg dela leđa, jezgra i kukova, zagrlite se i držite se jedno za drugo, podešavajući ritam, dinamiku i ravnotežu. Odlična vežba za oboje!

Flatiron

Stražnje seks poze su uvek dobre za oboje, iako je u svim položajima osim kada je žena gore, partner angažovaniji. Ovo je ležeća stražnja poza u kojoj partnerka leži na stomaku, isturajući zadnjicu ka vama koliko god može, da bi vam omogućila pristup, dok vi klečite preko nje, odupirući se rukama. Klečeći položaj uz potisak kukovima – to je vežba koju izvodite, ciljajući na grudi ruke, kukove, butine, jezgro. Pošto je ovaj položaj izometrijski i dinamičan, sagorevaćete više kalorija i imati dobar kardio trening.

Missionary

Klasiku nikada ne treba zapostaviti. Misionarski položaj je svestran i pogodan za razna prilagođavanja, podizanjem na kolena, dok je partnerka u polu-mostu. Ali i ako ostanete da ležite priljubljeni, biće tu puno akcije kukovima, stabilnosti jezgra i rada gornjeg dela tela. Možete ići sporo i koristiti misionarski položaj za zagrevanje, pa zatim preći na druge seks poze, ili možete povećati brzinu, snagu i dubinu i ući u finiš u ovom položaju.

Uživajte i – ne zaboravite predigru!

Pročitajte i ovo: Najbolje poze za prvi seks sa novom osobom

Đorđe Đoković

Comments