Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Vrste ljubavi u savremenom svetu

1/2

Svi traže ljubav, u svim vremenima i na svim prostorima i svi je proživljavaju na ovaj ili onaj način – često uslovljenu standardima vremena i prostora u kome žive. U savremenom zapadnjačkom svetu, ovo su vrste ljubavi koju čovek obično proživljava, ako živi ispunjenim životom aktivne potrage.

Nova ljubav

Najzabavnija je nova ljubav – ona se dešava, a vi kulirate. I pravite se da nemate pojma šta se dešava, a ne verujete ni da se dešava nešto ozbiljno. Često, nova ljubav nema nikakvu šansu da sazri i ostari, jer se veza prekida, a da nije stvarno ni započela. Nova ljubav je jako popularna, jer je neobavezujuća, uzbudljiva i lepršava. I održava kondiciju.

Udobna ljubav

Ona je zapravo ideal savremenih odnosa – kad “ispucaš” pornografska i romantična iskustva (u vidu površnih i neobavezujućih prolaznih odnosa), težiš da nađeš jednu osobu, sa kojom ćeš da se skrasiš. Udobna ljubav znači vreme provedeno u zajedništvu, odnos koji je prošao i preživeo razna iskušenja i posle svega nalazi smisao i tihu sreću u tom zajedništvu. Znate kako onaj drugi razmišlja i diše, poznajete sve njegove navike i već odavno ste prihvatili i one koje vas nerviraju, a i formirali ste zajedničke navike, koje kao da su vaše oduvek. Udobna ljubav je kao omiljena fotelja – uvek je tu i prima vas u svoj topli zagrljaj.

Eterična ljubav

Divite se nekoj osobi, klinički rečeno, odozgo, a ne odozdo. Doživljavate je kao ideju, kao biće, a ne morate čak ni da je poznajete, niti da je ikada dodirnete. Ako je to ipak neko iz vaše blizine, verovatno postoji milion prepreka za takav odnos (na primer, to što ste oboje već zauzeti) i taj vihor osećanja protutnji kroz onaj idealistički deo vas, koji nikada niste imali prilike da isprobate u praksi. Čisto da osetite malo romantike. Ili makar, sentimentalnosti.

Prijateljska ljubav

Vrlo nalik udobnoj ljubavi – možete sa nekim godinama biti u bliskom prijateljskom odnosu i povremeno se pitati šta bi bilo kada bi tu bilo nečeg višeg, a možete čak i razgovarati o tome i koketirati sa idejom da se oprobate u tom nečem višem (ili nižem). I na kraju ustanoviti da ste zadovoljni što se volite prijateljski, jer je to najbolja vrsta ljubavi, čak ideal udobne ljubavi.

Wannabe TV

Editors choice