Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Vrste ljubavi u savremenom svetu

Izmišljena ljubav

Do grla ste u nekom odnosu i kad ste već tu, radite najbolje što možete, a i ne preispitujete mnogo šta se tu dešava. Ali, ima tu mnogo stvari koje vam smetaju, drame, nesuglasica, različitih merila, vrednosti i ciljeva. Mislite da volite nekog, jer ste ga prihvatili i pristali na taj odnos, a možda se i taj neko tako isto oseća. Kad dovoljno iznervirate i unesrećite jedno drugo, sa gorčinom shvatate da ste tu ljubav izmislili (verovatno zajedničkim naporima), ali da su odnos i njegove posledice stvarni. Ljudi danas često zaglave u izmišljenoj ljubavi, jer strahuju od samoće, ili pate od pogrešnih predstava o ljubavi i ne znaju šta ljubav stvarno može da bude, pa se naprosto drže onog što poznaju.

Toksična ljubav

Vrlo slična izmišljenoj, samo što su osećanja autentična. Toksična ljubav je dramatična, naporna, zahtevna i nema nimalo kapaciteta da postane udobna ili da prestane da bude toksična. Odlikuje se intenzitetom i strašću i osećanjem da je sve pogrešno i uzaludnim naporom da sve popravite.

Neuzvraćena ljubav

Kada bi čovečanstvo sumiralo svoja iskustva u ljubavi, makar kroz književnost i umetnost, ovo bi verovatno u svim vremenima i na svim prostorima bila najčešća vrsta ljubavi. Svako je nekad voleo (ili mislio da voli, a to je isto), nekog ko nije nije uzvratio na pravi način, ili nije uzvratio uopšte.

Prava ljubav

Ona može doći kasno u životu, posle mnogo poraza i nesklada, a i sama može biti ispunjena usponima i padovima. Možda vam treba vremena da je prepoznate, ali kad shvatite (a naročito je otrežnjujuće saznanje da tek sad shvatate nešto što vam je bilo pred nosem sve vreme), onda prosto znate da je to prava ljubav i da vam ne vredi da joj se opirete. Imate poriv, jer je prava ljubav zastrašujuća, na mnogo načina. Ona zahteva pravu i celu osobu – bez ostatka.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

 

Wannabe TV

Editors choice