Kada je u pitanju konzumiranje šejka, najčešće postavljeno pitanje je da li se proteinski šejkovi mogu uzimati kao zamena za obrok? Odgovor je: Da!

Ako nemate vremena da napravite obrok i pijete samo šejk, u njega obavezno dodajte neko voće. Naravno, pijte dosta vode!

Želite li da izgubite apetit?

Pre svega zapamtite da je glad svestan osećaj, a apetit nesvestan. Shodno tome, da biste uticali na smanjenje apetita, uzmite šejk obavezno pola sata pre glavnog obroka.

Izgradnja mišića?

Šejk bi trebalo da popijete pre i nakon što završite trening, što će vašem telu pružiti dodatnu energiju tokom vežbe i pomoći u izgradnji mišićne mase, i kasnije mu omogućiti brži oporavak. Vrlo je važno da nastavite zdravo da jedete tokom dana.

Muskarac pije proteinski sejk Da li je zdrav proteinski šejk?

Kako se priprema proteinski šejk?

Mnogi koju su probali proteinski šejk, kažu da ima čudan i bljutav ukus. Istina, neki od proizvođača šejku dodaju toliko jake pojačivače ukusa, koji kod konzumenata izazivaju osećaj kao da upravo jedu najbolju alpsku čokoladu.

Ljudi koji su kreirali ovaj jestivi prah, kažu da je najbolje da proteinski šejk pijete sa vodom, a ako ipak ne možete da podnesete bljutav ukus, onda umesto vode sa šejkom uzmite mleko, jogurt ili sok.

Ako vam ni to nije dovoljno, pa u šejk dodate i komadiće čokolade, onda je ipak bolje da ste otišli u poslastičarnicu i počastili se pravim kolačima. Šejk neka sačeka neku drugu priliku.

Mladen Mitrić

Comments