Japanskoj kaki jabuci pripisuju se mnoga lekovita svojstva, a u zimskom periodu je posebno korisna kod podizanja imuniteta. Možete je naći u prodavnicama, a treba da izaberete meke plodove. Ukoliko uzmete tvrde japanske jabuke, ostavite ih 4 – 5 dana na sobnoj temperaturi i one će sazreti i omekšati.

Japanska jabuka obiluje vitaminom C i ima dosta vlakana, što pomaže u snižavanju holesterola i regulisanju probave. Obiluje flavonoidima, naročito kvercetinom, koji je koristan u lečenju i prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Štiti organizam od uticaja slobodnih radikala, sadrži fruktozu i preporučuje se osobama koje imaju povišen nivo šećera u krvi. Evo glavnih lekovitih svojstava ove zdrave voćke.

kaki jabuka 4  Skoro pa mitska svojstva japanske jabuke zbog kojih je moraš uvrstiti u svoju ishranu

Zaštita od oksidativnog stresa

Japanska jabuka je puna antioksidanata, poput vitamina A, C i K. Antioksidanti štite organizam od posledica oksidativnog stresa, što pomaže u jačanju imunog sistema i odbrani od bolesti. Posledice oksidativnog stresa često su povezane sa hroničnim oboljenjima poput srčanih oboljenja i raznih vrsta kancera.

Comments