Muškarci nekad i sad se ne mogu ni uporediti. Ništa nije isto krenuvši od stila, ponašanja, celokupnog stava, sve se izmenilo i sve se menja iz godine u godinu. Promene u savremenom dobu se dešavaju dosta brzo, pa se nekad ni ne primeti kako su i na koji način došle, ali kada pogledate unazad, kada odvojite jedan veliki vremenski period, onda se savršeno vidi u kojem su pravcu sve išle i kako se sve razvijalo. Muška lepota, spoljašnji izgled, pre jednog veka prikazivao je muškarca na jedan način, kasnije na drugi, a danas je to nešto sasvim drugačije. Počevši od 20. veka pa do danas, predstavljamo vam kako su se standardi u izgledu jednog muškarca menjali iz decenije u deceniju kroz čitav jedan vek, a i malo više.

Sami početak 20. veka, 1900. godina, bila je vreme rvača, snažnih muškaraca koji su svoje sposobnosti pokazivali u ringu. Uvek snažni i spremni na bilo šta bez straha, ali nežni i pravi džentlmeni prema damama. Ovo je možda i jedan od ideala kojem bi trebalo da se teži, a ne da se njega samo podsećamo slikom i uspomenama, već i delima.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

10 godina nakon toga popularna je bila stroga elegancija. Frakovi i savršeno ispeglana crna odela, smokinzi, uz crne leptir mašne, monokl na oku, predstavljali su vreme džentlmena i muškaraca koji su svoje obrazovanje negovali do krajnih granica. Ovo je vreme poznato i po savijenim brkovima pri krajevima, a to je nešto što se ovih dana vraća kao jedan od najbitnijih trendova.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek2 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

1920. godinu obeležio je glumac, najveća zvezda nemih filmova tada, Rudolf Valentino. Zalizana kosa i malo nežniji izgled lica uticali su na to da takav izgled zažele mnogi muškarci širom sveta, pa je to tada bio i jedan od holivudskih trendova.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek3 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

A onda, desetak godina posle, tanki brkovi i mornarska kapa preuzeli su kormilo kada je u pitanju moda, željeni izgled muškaraca i nešto što je ženama moglo da u trenu “zavrti” pamet.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek4 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)
Comments