1970. godina se pamti po pojavi jednog od najmoćnijih muškaraca svih vremena. Deca su ga obožavala, a odrasli želeli da budu kao on. Skoro nestvarna količina i veličina mišića obeležila je ovaj period pojavom nezaobilaznog Švarcenegera.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek10 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

A onda se atletska građa vratila kao ideal za savršeni muški izgled za šta su bili glavni “krivci” svi oni glumci koji su činili postavku jedne od najgledanijih serija “Čuvari plaže“.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek11 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

90. godine obeležio je pre svega rok stil, muškarci sa dugom kosom, puno kože na sebi i bodljama, a nakon toga su stilovi krenuli da se mešaju, stapaju jedan u drugi i da čine jedan dosta haotičan izgled na ulicama gradova, što se održalo do dana današnjeg kada imamo jedan najdominantniji stil.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek12 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

Od početka 21. veka, većina muškaraca je nazvano metroseksualcima, jer je briga o svojoj nezi, modi, uopšte lepoti postala tolika da se može izjednačiti sa skoro svim onim što rade i žene. Stilovi se ovih dana smenjuju, trendovi menjaju vrtoglavom brzinom, pa se o njima ne može tačno govoriti, ali je zato jedno uvek isto, a to je ta više nego zadovoljavajuća briga o sebi i svom izgledu.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek13 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

Pročitajte još i ovo:

Ove modne lekcije MORATE da naučite

Najbolje muške frizure koje VREDI probati

Ovo su najbolja “filmska” ODELA svih vremena

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvori fotografija: www.brightside.com

Comments