Sa mora se 1940. prešlo iznad zemlje, pa su najpoželjniji bili avijatičari, upravljači različitih letelica, a to se svakako prenelo na to da muškarci žele da liče ne njih, ali i na sve one muškarce koji su bili pod nekom military uniformom.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek5 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

Sredinu 20. veka obeležilo je postojanje Elvisa Prislija i vreme kada su muškarci otvoreno pokazivali svoju seksualnost i zavodničke sposobnosti. Uža garderoba, zalizana kosa, zavodnički pogled i ples koji je najbolje zavodio, bili su imperativ za muškarce 50 – ih godina.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek6 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

Svi su tada želeli da liče i na Marlona Branda i njegov nemirni, buntovnički duh i pojavu. Motori, kožne jakne, obeležili su ovaj period.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek7 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

Atletska građa, lagane pločice na stomaku, zavodljiva seksualnost i Alan Delon bili su glavni trend 60 – ih godina. Svi koji su u to vreme provodili svoju mladost bilo gde u svetu, žudeli su upravo ka ovom idealu.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek8 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)

Međutim, 60. godine 20. veka su donele još jedan uzor među mnogima. Džim Morison i njemu slični doveli su do toga da svi pokazuju i iznose svoje mišljenje, da se slobodno ponašaju i ne poštuju sve utege i šablone ponašanja koje su drugi izmislili.

Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek9 Kako su se standardi muške lepote menjali kroz jedan vek? (GALERIJA)
Comments