Kovrdžava kosa ima prirodan volumen i teksturu i savršena je za stilizovanje – to znači da vam treba manje vremena za negu i oblikovanje i da je dovoljno da izaberete frizuru i dužinu koja vam najbolje stoji i frizera koji će je napraviti i održavati. Ako imate kovrdžavu kosu, znajte da vam sve žene zavide (kao i na trepavicama i obrvama, verovatno) i da je neki od popularnih glumaca i muzičara koji promovišu nošenje lokni, verovatno njihov privatni heroj.

Evo kako kovrdžava kosa izgleda na slavnim muškarcima

Majls Teler – The Cub Mane

Ako volite kratku kosu, predlažemo vam da potražite inspiraciju u stilu Majlsa Telera, američkog glumca kome ovaj „četvrtasti“ izgled savršeno pristaje. Kovrdže na vrhu glave, kratko ošišane sa strane lepo uokviruju snažne crte njegovog lica. Lagani gel je sve što vam treba da se lokne definišu i ukrote.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miles Teller (@miles.teller)

Rajan Filipi – The Textured Crew

I ovaj američki glumac se opredelio za vrlo kratku kosu, nešto dužu varijantu klasičnog šišanja, koja omogućava kosi da se uvije i da njena prirodna tekstura ostane vidljiva, naročito na vrhu glave. Ova frizura odlično pristaje njegovom dečačkom izgledu i daje mu oštrinu, a održava se gelom ili kremom sa malo sjaja.

Kit Harington – The Royal

Njegova kovrdžava kosa ne razlikuje se mnogo od frizure koju je nosio kao Džon Snou u čuvenoj seriji „Igra prestola“ – ovaj britanski glumac kao da nam svoji stilom poručuje da je i dalje kralj na severu. Potrebno je malo više strpljenja da kosa izraste do ove dužine, ako ste tek počeli da je puštate, ali će vam se isplatiti. Bilo da je nosite zaglađenu iza uha sa jedne strane, ili je puštate da se talasa oko lica, ovaj duži stil je zaista – kraljevski.

Džejmi Dornan – The Outdoorsman

Kovrdžava kosa muževnog irskog glumca u kombinaciji sa bradom, izgleda dovoljno civilozavano, sa pravom dozom neobuzdanosti u najavi. Začešljana unazad, tako da se ističe prirodna oštra linija kose preko čela do ušiju, ova frizura odlično ide uz bradu koja je gotovo iste dužine kao kosa i odgovara kosi koja je više talasasta, nego kovrdžava.

Pročitajte i ovo: Kako da obrijana glava bude glatka i zdrava

Timoti Šalame – The Let It Flow

Mladi Muad Dib iz Dina, sa ovom lepršavom frizurom izgleda još i mlađe – ako volite dečački izgled, samo pustite svoju kovrdžavu kosu da raste nekoliko meseci, odupirući se želji da je oblikujete i sklonite s lica (malo će vam smetati). Kada bude dovoljno dugačka, može se oblikovati blago klinasto, a upotreba mat kreme za stilizovanje daće vam izgled vetra u kosi, neustrašivog jahača džinovskog crva.

Metju Mekonahi – The Beach Bum

Tokom duge i plodne karijere, kovržava kosa je bila njegov zaštitni znak – jedino je njena dužina varirala. Za ovakvu frizuru potrebno je vešto šišanje i oblikovanje koje ističe teksturu. Da biste je kasnije sami održavali, na vlažnu kosu poprskajte malo slanog spreja i ostavite da se prirodno osuši, da biste dobili ovaj izgled surfera koji se upravo vraća sa plaže, smišljajući nove avanture.

Nik Džonas – The Go Big or Go Home

Takođe pevač i glumac (i amerikanac), mladi Nik nosi vrlo zabavnu i vrlo hrabru frizuru. Masa kose kao da raste uvis i deluje zaista – masivno. Ova smela frizura odgovara obliku lica sa izduženom bradom, upadljivim usnama i jakim nosem, a stilizuje se uz pomoć spreja za volumen koji se nanosi na vlažnu kosu, i sa malo kreme za uvojke, kako bi se napravile glatke, definisane lokne.

Pročitajte i ovo: Vodič za sve tipove muške kose

Adam Brodi – The Woke Up Like This

Da bi vaša kovrdžava kosa izgledala kao da je oblikovana na jastuku, tokom noći, dok ste spavali, kao što izgleda na američkom glumcu, piscu i muzičaru Alanu Brodiju, potrebno je nešto umetničke stručnosti. Ovaj ležeran stil postiže se pažljivim uzgajanjem srednje dužine i šišanjem tako da se talasi izdvajaju i padaju na lice. Za oblikovanje koristite sprej ili kremu za lokne, koje ćete naneti na vlažnu kosu i ostaviti da se osuši na vazduhu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Brody (@adambrodyyx)

Džesi Ajzenberg –The Grown Out Crop

Duža varijante Timberlejkove najkraće moguće, ova kovrdžava frizura glumca koji je prepoznatljiv po liku Marka Zakerberga u filmu „Društvena mreža“ zahteva vešto šišanje sa oblikovanjem šiški, koje omogućava kosi da se uvije i pokaže definisanu loknastu strukturu.

Henri Kavil – The Casual Superman

Henrijeva kovrdžava kosa, gotovo da nije ni bitna, pored svega ostalog što ima i što ga je dovelo do proglašenja za najboljeg frajera na svetu na društvenoj mreži Reddit, u julu 2022. Kavil je prvo osvojio publiku kao „The Witcher“ u istoimenoj Netfliksovoj seriji, a onda je poleteo u veće visine, što simbolizuje ovaj talas kose, kao začešljan vetrom, na jednu stranu. Potrebno je malo laka za kosu da ova vetrovita frizura ostane na mestu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavilll)

Džejson Momoa – The Free Spirit

Čuveni Kal Drogo iz GOT-a, američki glumac i maneken odiše slobodnim duhom, koji njegova kovrdžava kosa simbolizuje. Što je kosa duža, lepše se uvija, a prirodne lokne su nepravilne – zbog različitih tekstura, ovaj izgled čine tako zanimljivim i cool , potpuno bez napora. Malo slanog spreja na vlažnu kosu i prirodno sušenje, doprineće divljoj lepoti duže kovrdžave kose.

Naslovna fotografija: instagram.com/jesseeisenbergunofficial

Đorđe Đoković

Comments