Zimske jakne ne moraju biti velike i teške, mada je dobro imati toplu, perjanu jaknu u svom garderoberu, za periode kad su temperature veoma niske. Potrebne su vam, međutim, tanje i elegantnije jakne, koje će same biti dovoljne kad temperatura nije u minusu, ili koje možete nositi ispod kaputa – slojevito oblačenje vam garantuje bolje zadržavanje toplote.

Najbolje zimske jakne koje treba da imate

Lagane donje jakne

Prednosti laganih donjih jakni odavno su poznate ekstremnim sportistima, ali ne morate biti alpinista da biste cenili jedno ovakvo čudo izolacije. Ovakva jakna je ultralagana, lako se pakuje i odlično će vam poslužiti, bilo da ste krenuli u planinarenje, ili na posao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Amat (@christopheramat)

Nepromočive jakne (kabanice)

Zimske jakne u stilu kabanica – lagane i nepromočive – odlične su tokom zimskim meseci kada temperatura nije ispod nule, ali su padavine česte. Nepromočive jakne se prave u kombinaciji inovativnih tkanina i smart proizvodnih tehnka, kako bi vas održale suvim spolja i omogućile isparavanje vlage iznutra – odlične su za trčanje ili šetnju u prirodi.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađete pravi miris za sebe

Vunene zimske jakne

Već nekoliko sezona vunene zimske jakne održavaju popularnost – one su za suvo vreme,a jednako su dobre u svakodnevnim prilikama, kao i za šetnju i izlet u prirodi. Vunene jakne se mogu nositi u kombinaciji sa debljim, flanelskim košuljama – potražite retro inspirisane stilove, sa zanimljivim detaljima, kao što su upadljivi patent zatvarači, ili džepovi, ali izbegnite jakne sa upadljivim printovima (i notom devedesetih).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mr90s (@mr.90s)

Jakne – košulje

Svestrane jakne – košulje, pogodne su za sva godišnja doba, a prave zimske jakne u hibridnom stilu mogu biti od vune, ili flanela, sa tipičnim kariranim printom, ili sa rukavima drugačijim od jakne. Zakopčavnje pomoću dugmadi je klasičan izbor, ali i patent zatvarač dobro izgleda na jakni – košulji. Ona takođe može biti i gornja i donja jakna.

Teksas jakne

Ako nešto obeleževa neprolaznost mode, to je uvek prisutna i inspirativna teksas jakna, u raznim nijansama i sa malim prilagođavanjima u modelu. Teksas jakne su kratke, praktične i imaju bezvremen izgled, a jedna vam je svakako neophodna u garderobi, za svako doba godine.  Jakna od teksasa je tradicionalno kratka do struka, treba da vam bude po meri i zimi je možete nositi kao donju jaknu. Pri izboru imajte u vidu da će krut i čvrst teksas vremenom izbledeti i omekšati i pristajaće vam kao rukavica.

Antilop bomber jakne

Klasična bomberka nije tipičan odevni predmet za elegantan i ležeran zimski stil, ali nemojte je odbaciti – potrebno je samo malo podešavanja, da biste antilop bomber jaknu mogli da nosite i zimi. Pronađite stil koji je više uklopljen, tanji i sa manje patent zatvarača i džepova. Najbolje zimske jakne su zapravo toko najhladnijih dana donje jakne, dok su tokom proleća i jeseni prijatne i lagane gornje jakne.

Pročitajte i ovo: Zimska obuća koju svaki muškarac treba da ima

Naslovna fotografija: instagram.com/mavi_onlineshopping

Đorđe Đoković

Comments