Izgleda da svake sezone morate nabaviti nove zimske rukavice, jer se sa njima dešavaju misteriozne stvari, kao i sa čarapama – ako ih uopšte pronađete, jedna obično nedostaje, ili nađete i nekoliko pari, ali otkrijete da su pocepane i pohabane.

Pa, ako ste rešili da nabavite dobre zimske rukavice, sportske, radne ili elegantne, treba da znate i šta da tražite – najbolje rukavice su vodootporne, tople, vaše ruke u njima ostaju suve, imate dobar osećaj hvatanja i ne morate da ih skidate da biste koristili telefon.

Vodootporne izolovane radne zimske rukavice

Ove najbolje ocenjene rukavice su vodootporne, imaju visok nivo izdržljivosti i odlične su za rad u dvorištu. Imaju otpornu školjku od politeksa na koju ne utiče vlaga spolja, a izolovane su posebnom tehnologijom FastDry, koja održava ruke suvim unutar rukavica.

Vodootporne kožne rukavice, premazane voskom

Kožna školjka, otporna na vodu, vetar i toplotu, efikasna izolacija, bezvremenski izgled i visoka rebrasta manžetna za zaštitu zgloba, odlikuju ove kožne zimske rukavice, koje su premazane slojem voska (koji se može obnoviti). Pored toga, smeđa koža lepo stari i nikada neće izaći izaći iz mode!

Crne prošivene zimske rukavice Ralph Lauren

Prošiveni poliester na nadlanicama, sa dlanovima od ovčje kože, daju moderan izgled i ove Polo rukavice će izgledati sjajno uz kaput. To je tip rukavica koje ćete želeti da uparite sa šalom.

Najbolje rukavice za trčanje Nike

Dobre rukavice za trčanje treba da budu ultra lagane i prozračne, a prsti osetljivi na dodir – one nisu otporne na vodu i vetar, jer su njihove karakteristike različite od svakodnevnih, ili skijaških rukavica. Želite da „dišu“ i ne zadržavju svu toplotu, a osetljivost prstiju je važna da biste promenili muziku ili podkast koji slušate dok trčite.

Najbolje zimske rukavice za sneg i teške uslove rada 

Montana skijaške rukavice su namenjene za planinarska iskustva, jer su glomazne i ne odgovaraju svakodnevnoj upotrebi. Imaju jaku unutrašnju izolaciju, potpunu spoljašnju hidroizolaciju, visok zglob sa duplim zatvaračima (koji ide preko rukava jakne), ojačane dlanove za podupiranje padova, uz prste osetljive na dodir.

Pročitajte i ovo: Zimska obuća koju svaki muškarac treba da ima

Srebrne Mack Weldon zimske rukavice

Ove rukavice od svile i najlona veoma su lagane i brzo se suše, idealne za prelazne periode i ne tako hladne zime. Ne zauzimaju mnogo mesta, pa ćete ih lako smestiti u torbu, ili džep, a kada ih nosite, možete neometano koristiti telefon.

Vodootporne izolovane rukavice The North Face

Ovo su prave zimske rukavice, lagane, vodootporne, od prozračnih savremenih materijala, za svakodnevno nošenje i mogu se naći i u drugim bojama. Sivo – crne će se jednako dobro uklopiti uz kaput kao i uz zimsku jaknu. Zahvaljujući Etip funkcionalnosti, u njima možete koristiti bilo koji uređaj osetljiv na dodir.

Čupave vunene rukavice

L.L. Bean rukavice pružaju vrhunsku toplinu, zahvaljujući debeloj spoljašnjosti od vune, udobne su kao kućni ogrtač ili papuče i možda nećete želeti da ih skinete.

Overland plemenite rukavice od jagnjeće kože

Zimske rukavice od jagnjeće kože brenda koji pravi i najbolje zimske jakne, elegantne su koliko i tople (postavljene vunom) i mogu se naći i u 3XL veličini.

Hestra Runners All Weather zimske rukavice

Hestra ih je dizajnirala za zimsku rekreaciju, lagane su i prozračne, ali i otporne na vodu i vetar, dok njihova neonska žuta boja obezbeđuje vidljivost. Sa njima možete ići u noćnu šetnju ili trčanje, po magli i vlažnom vremenu.

Hand Out lagane skijaške rukavice

Jedinstveni dizajn ove lagane skijaške zimske rukavice drži pričvršćene u zglobu, dok se poprečnim rajsferšlusom mogu otvoriti, kako biste izvukli ruku, kada je to potrebno.

Smartwool zimske rukavice

Kombinacija „pametne“ vune i kože, obezbeđuje savršenu toplinu i funkcionalnost. Meka vuna otporna je na vlagu, dok su palac i kažiprst predviđeni za korišćenje telefona. Manžetna je elastična, tako da toplotu zadržava unutar rukavice.

Pročitajte i ovo: Zimske jakne za savremenog muškarca

Naslovna fotografija: instagram.com/undandyshoes

Đorđe Đoković

Comments