Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

“Uz velikog čoveka često idu i velike greške” (Citati Tomasa Mana)

“Uz velikog čoveka često idu i velike greške” (Citati Tomasa Mana)

1/3

Pisci koje obeleže epohe i periode u književnost jedne zemlje i nacije, ali samim tim i svu književnost sveta, jesu oni koji se nikada ne zaboravljaju i koji nikada ne umiru – jer nastavljaju da žive kroz svoje delo vekovima nakon svoje fizičke smrti. Među njima, našao se i nemački pisac Tomas Man, koji je obeležio kraj 19. i prvu polovinu 20. veka, a za sobom je ostavio opus koji je veoma bogat i opširan. Međutim, najbolje ga poznajemo po romanu “Bunderbrokovi“, koji je započeo kao novelu, a onda je dobio veliki porodični roman koji prikazuje propadanje jedne porodice, za koji je dobio i Nobelovu nagradu za književnost 1929. godine. Uz ovaj, roman koji ga je proslavio je i “Čarobni breg“, koji je okarakterisan kao vaspitni roman, roman o celokupnoj sudbini čoveka i svih njegovih odnosa koji se stvaraju i nastaju tokom života. Ovo je samo ono po čemu ga najbolje znamo, a spisak romana, eseja, pripovetki i novela koje je napisao, zaista je dugačak. Danas se sećamo ovog nemačkog romanopisca i pripovedača kroz neke od veoma inspirativnih i poučnih citata.

Kako se u svojim delima bavio životom, ljudskim sudbinama, svim onim što čoveka “obavija”, tako se našlo i mnogo citata, ali i odlomaka koji savršeno neke segmente života prikazuju.

Evo u čemu je video smisao i svrhu života: “Mnogi ljudi imaju besmislen život. Kao da su u nekom polusnu, čak i onda kada rade nešto za šta misle da im je važno. To je zbog toga što jure za pogrešnim stvarima. Jedini način na koji možeš uneti smisao u život jeste posvetiti se ljubavi prema bližnjem, posvetiti se zajednici koja te okružuje, stvaranju nečega što će tvom životu dati svrhu i smisao.”

tomas man 3 Uz velikog čoveka često idu i velike greške (Citati Tomasa Mana)

Wannabe TV

Editors choice