Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Citati

“Uz velikog čoveka često idu i velike greške” (Citati Tomasa Mana)

1/3

Pisci koje obeleže epohe i periode u književnost jedne zemlje i nacije, ali samim tim i svu književnost sveta, jesu oni koji se nikada ne zaboravljaju i koji nikada ne umiru – jer nastavljaju da žive kroz svoje delo vekovima nakon svoje fizičke smrti. Među njima, našao se i nemački pisac Tomas Man, koji je obeležio kraj 19. i prvu polovinu 20. veka, a za sobom je ostavio opus koji je veoma bogat i opširan. Međutim, najbolje ga poznajemo po romanu “Bunderbrokovi“, koji je započeo kao novelu, a onda je dobio veliki porodični roman koji prikazuje propadanje jedne porodice, za koji je dobio i Nobelovu nagradu za književnost 1929. godine. Uz ovaj, roman koji ga je proslavio je i “Čarobni breg“, koji je okarakterisan kao vaspitni roman, roman o celokupnoj sudbini čoveka i svih njegovih odnosa koji se stvaraju i nastaju tokom života. Ovo je samo ono po čemu ga najbolje znamo, a spisak romana, eseja, pripovetki i novela koje je napisao, zaista je dugačak. Danas se sećamo ovog nemačkog romanopisca i pripovedača kroz neke od veoma inspirativnih i poučnih citata.

Kako se u svojim delima bavio životom, ljudskim sudbinama, svim onim što čoveka “obavija”, tako se našlo i mnogo citata, ali i odlomaka koji savršeno neke segmente života prikazuju.

Evo u čemu je video smisao i svrhu života: “Mnogi ljudi imaju besmislen život. Kao da su u nekom polusnu, čak i onda kada rade nešto za šta misle da im je važno. To je zbog toga što jure za pogrešnim stvarima. Jedini način na koji možeš uneti smisao u život jeste posvetiti se ljubavi prema bližnjem, posvetiti se zajednici koja te okružuje, stvaranju nečega što će tvom životu dati svrhu i smisao.”

tomas man 3 Uz velikog čoveka često idu i velike greške (Citati Tomasa Mana)

Wannabe TV

Editors choice