Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

Letnji aksesoari za muškarce sa stilom

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Kad vežbaš i vežbaš, a mišići ne rastu

Savremen muškarac, ekološka svest i moda

Liam Payne x Hugo Boss: Kolekcija koja će ti se dopasti!

Kako da “nabilduješ” mozak

Kako da nosiš najzahtevnije “muške” boje sa stilom

Domaći zadatak za leto: 5 knjiga koje zaista treba da pročitaš (ponovo)

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

Ljubavna oda Joe Jonasa za Sophie Turner u vidu pesme “Hesitate”

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Duško Popov ili čovek koji je zaslužan što postoji Džejms Bond?

Duško Popov ili čovek koji je zaslužan što postoji Džejms Bond?

1/3

Već decenijama unazad pratimo priču jednog tajnog agenta, te svih njegovih avantura i dogodovština. Džejms Bond, kao tajni agent 007, najpoznatiji je agent na svetu, jedan je od uzora mnogim muškarcima, a uz sve to, osoba na koju sve žene čežnjivo gledaju kroz svaki film. Savršen stil, visok nivo ukusa, muževno, a opet odmereno ponašanje, kvalitet, sve je to ono po čemu Bonda znamo i pamtimo. Međutim, da li si se nekada zapitao odakle Džejms Bond, odakle se on pojavio i stvorio, kako je uošte Ianu Flemingu pala na pamet ideja da ga stvori kao lika koji će kasnije postati planetarno popularan?! Cela ova priča ima jednu zanimljivu pozadinu, odnosno, osobu sa kojom se povezuje, a čije je ime Duško Popov.

Zamisli samo Šona Konerija, Pirsa Brosnana, Danijela Kreiga, bilo kog glumca koji se našao u ovoj ulozi, da dok sasvim sigurno i samopouzdano ulazi u kazino, izgovara: “Ja sam Popov, Duško Popov.” Nekako nema onu zvučnost kao ime Džejms Bond, međutim, snažna priča o Dušku Popovu, dvostrukom  agentu iz perioda Drugog svetskog rata, i te kako je zanimljiva i puna intrigantnih detalja.

Tokom  Drugog svetskog rata Ian Fleming je bio pomoćnik direktora jedne od obaveštajnih službi koje su u to vreme postojale, zbog čega je imao dosta poznanstava sa ljudima iz kruga koji bi mogao da utiče na stvaranje lika Bonda. Kroz svoju mladost, pokušavao je da pronađe razna zanimanja, kako bi video šta je to što mu odgovara, a na kraju je završio kao pisac, iako nije njegov život išao baš u tom smeru. Lik Džejms Bonda nastaje nakon rata, svakako, a za njegovo stvaranje zaslužna su Flemingova brojna iskustva koja je stekao, međutim, jedno je bilo ključno, a to je susret koji se 1941. godine dogodio u Portugalu, tačnije u kazinu Estoril.

dzejms bond 4 Duško Popov ili čovek koji je zaslužan što postoji Džejms Bond?

Wannabe TV

Editors choice