Intervju: Vitomir Jevremović o VR-All-Art projektu, umetnosti i virtuelnoj stvarnosti

6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

#FashionInspo: Slojevite kombinacije za jesen

Najneobičnija zanimanja u istoriji

Tipovi žena sa kojima ne želiš da završiš u ozbiljnoj vezi

Trendi kul jakne za jesenju sezonu

Odlične Halloween maske za muškarce

Šta sve jesu i nisu bili samuraji

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Nega kože lica u jesenjem periodu

7 aksesoara koje svaki muškarac mora da poseduje

Šta se dogodilo sa životinjama koje su putovale u svemir?

Muške osobine koje će privući svaku devojku

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Šta muči muškarce, a ne usuđuju se da traže

Duško Popov ili čovek koji je zaslužan što postoji Džejms Bond?

Duško Popov ili čovek koji je zaslužan što postoji Džejms Bond?

1/3

Već decenijama unazad pratimo priču jednog tajnog agenta, te svih njegovih avantura i dogodovština. Džejms Bond, kao tajni agent 007, najpoznatiji je agent na svetu, jedan je od uzora mnogim muškarcima, a uz sve to, osoba na koju sve žene čežnjivo gledaju kroz svaki film. Savršen stil, visok nivo ukusa, muževno, a opet odmereno ponašanje, kvalitet, sve je to ono po čemu Bonda znamo i pamtimo. Međutim, da li si se nekada zapitao odakle Džejms Bond, odakle se on pojavio i stvorio, kako je uošte Ianu Flemingu pala na pamet ideja da ga stvori kao lika koji će kasnije postati planetarno popularan?! Cela ova priča ima jednu zanimljivu pozadinu, odnosno, osobu sa kojom se povezuje, a čije je ime Duško Popov.

Zamisli samo Šona Konerija, Pirsa Brosnana, Danijela Kreiga, bilo kog glumca koji se našao u ovoj ulozi, da dok sasvim sigurno i samopouzdano ulazi u kazino, izgovara: “Ja sam Popov, Duško Popov.” Nekako nema onu zvučnost kao ime Džejms Bond, međutim, snažna priča o Dušku Popovu, dvostrukom  agentu iz perioda Drugog svetskog rata, i te kako je zanimljiva i puna intrigantnih detalja.

Tokom  Drugog svetskog rata Ian Fleming je bio pomoćnik direktora jedne od obaveštajnih službi koje su u to vreme postojale, zbog čega je imao dosta poznanstava sa ljudima iz kruga koji bi mogao da utiče na stvaranje lika Bonda. Kroz svoju mladost, pokušavao je da pronađe razna zanimanja, kako bi video šta je to što mu odgovara, a na kraju je završio kao pisac, iako nije njegov život išao baš u tom smeru. Lik Džejms Bonda nastaje nakon rata, svakako, a za njegovo stvaranje zaslužna su Flemingova brojna iskustva koja je stekao, međutim, jedno je bilo ključno, a to je susret koji se 1941. godine dogodio u Portugalu, tačnije u kazinu Estoril.

dzejms bond 4 Duško Popov ili čovek koji je zaslužan što postoji Džejms Bond?

Wannabe TV

Editors choice