Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Film

Čovek od čelika – 5 filmova u kojima je Henry Cavill pokazao da je nemerljiva sila

1/2

Verovali ili ne, Henryja Cavilla već 20 godina gledamo na malim i velikim ekranima. Prvi put smo ga primetili u ostvarenju Laguna iz 2001. Karijeru je započeo sa sporednim ulogama koje su zahtevale male angažmane – samo da se pojavi i bude zgodan tip. Srećom, Cavill se u toku godina oprobao i u ozbiljnijim ulogama, koje su dokazale da ima da ponudi i svojevrsni talenat, a ne samo fizičku upečatljivost. Evoluirao je kao glumac na interesantne načine. Svet ga je zapazio u popularnoj TV seriji Tudors (2007-2010), kad je osvojio srca mnogih dama koje su vrištale na pomen njegovog imena.

Njegova poslednja filmska rola je bila u Netflixovoj avanturi Enola Holmes (2020), a fanovi željno iščekuju njegov povratak u planetarnom, takođe Netflixovom serijskom hitu, The Witcher, čija je premijera druge sezone zakazana za 17. decembar ove godine. Ovim povodom, osvrćemo se na 5 filmova u kojima je Henry Cavill pokazao da je nemerljiva sila…

The Man From U.N.C.L.E.

Prvo, ovaj film predstavlja savršeni prikaz Cavilla kao ekstremno kul, ležernog Napoleona Soloa, a to je njegova strana koju retko viđamo u tako iskonskoj formi. Ipak, ona tačno zna da tu stranu preinači u svoju korist. Kao Napoleon, Cavill je graciozan, šarmantan, staložen, samouveren, a odelo mu stoji savršeno. Zbog ove role super-špijuna iz 60-ih ćete skroz zaboraviti na Jamesa Bonda. Magnetičan je. Idealan glavni muškarac za film Guyja Ritchiea. Drugo, neprestano krade scene, takođe zgodnom i visokom, Armieu Hammeru. Treće, Cavill zna da kuva rižoto i čini da džeparenje izgleda kao predigra.

Man of Steel

Kad se osvrnemo na celokupunu karijeru Henryja Cavilla – jasno je: on je Superman. Iskreno, svi koji danas pomisle na najsnažnijeg superheroja svih vremena, pomisle na Cavilla. On je Superman svoje generacije, kao što je Christopher Reeve bio svoje. Ovu ulogu je započeo 2013, u DC ostvarenju Man of Steel, a onda je reprizirao u Batman v Superman: Dawn of Justice, Justice League i Zack Snyder‘s Justice League. I svaki put smo uživali kad god se pojavi – apsolutno dominirajući u svakoj sceni. Ne zna se da li ćemo ga ponovo videti kao Supermana, ali ne sumnjamo da većina njegovih fanova to nestrpljivo iščekuje.

Mission: Impossible – Fallout

Cavill igra Walkera, CIA agenta čija ga reputacija prethodi. To što se priključio Mission: Impossible franšizi čini se najprirodnijim mogućim potezom. Već je uveliko trenirao pre početka snimanja, tako da je mogao da prati etabliranog Toma Cruisea. I, kao i uvek, Cavillova pronicljiva svest o tome kako se dojmi na ekranu znači da je u stanju da savršeno kalibriše svoj učinak kao sumnjivi, dvostruki američki agent, a da ne dozvoli da se sazna da nešto nije u redu do pravog trenutka.

Wannabe TV

Editors choice