AC Milan pravi bitne korake kako na terenu tako i van njega. Uz ideju da se približi mlađoj populaciji poznati italijanski fudbalski klub rešio je da promeni svog style partnera. Kako se dogovor sa brendom Harmont&Blaine bliži kraju – šuška se da će ih zameniti brend Off-White. Ovakve promene u partnerstvu znače mnogo, pogotovo kada je u pitanju brending samog tima i proizvoda koji mogu da budu dostupni fanovima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели nss sports (@nsssports)

Off-White

Off-White je italijanski high end brend koju je osnovao Amerikanac Virgil Abloh, koji je preminuo pre godinu dana. Nakon što je preimenovao svoj pređašnji brend u ime Off-White počeo je i saradnju sa velikim brendovima poput Nike, Levi’s, Jimmy Choo i IKEA. Jedna od najpoznatijih kolaboracija ovog brenda je kolaboracija sa najpoznatijim brendom farmerki i odeće od teksasa Levi’s. Njihova kolekcija je sadržala unisex komade koje su nosile sve poznate ličnosti, među njima i Bella Hadid. Pored toga, Off-White je sarađivao sa poznatim sportskim brendom Nike i Muzejom savremenih umetnosti u Čikagu kada su kreirali jedne od najpopularnijih patika svih vremena. U pitanju je model Nike Air Force One patika koje su poznate po tome što su clasic. Kada je Off-White preuzeo kreativnu ulogu – ove su patike postale plave, tačnije bile su University Blue nijanse, boja koja je bila specijalno napravljena baš za ovaj model patika.

Počitajte i ovo: Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Off-White je brend koji je uvek bio blizu sportu, posebno fudbalu. Virgil Abloh je u mladosti igrao za Boylan Titans, a kasnije je radio i na projektima kao što je Kultura fudbalskog dresa i Fudbal, mon amour. Upravo zbog toga ova kolaboracija potpuno ima smisla! Off-White je brend koji bi za AC Milan mogao da kreira dresove i lifestyle komade koji bi na savršen način reprezentovali ovaj fudbalski klub.

Zvanična objava još uvek ne postoji, ali možemo uskoro da očekujemo da će se to desiti. Neizbežno je, posebno nakon što je PSG objavio da će sarađivati sa brendom Jordan, dok će Inter Milan nositi dresove Monclear a A.S. Roma će sijati u Fendi odevnim komadima.

Ono što znamo je da će u pitanju biti high end street wear linija koja će sadržati sportske i elegantne komade, kako za teren tako i za prilike van terena. Ova kolaboracija bi mogla da učini da momci koji igraju za AC Milan budu najbolje odeveni fudbaleri. Definisanje sive zone između crnog i belog je bio Virgilov modus operandi, što možemo da očekujemo i sada.

Promena brenda sa kojim će fudbalski tim sarađivati nije ništa iznenađujuće. Prosto svaki tim zahteva najbolje i želi da se istakne dresovima i garderobom koju će ponuditi svojim fanovima. Ono što je velika prednost za ovu saradnju je to što je brend osnovan upravo u Italiji gde se garderoba i šije. Jasno je da je za jedan italijanski fudbalski klub ovo veliki plus! Fudbalski tim AC Milan želi da se fokusira na to da promoviše brendove koji svoju odeću šiju upravo na ovom prostoru.

Počitajte i ovo: Od Met Gale do bolida Formule 1 – Sir Lewis Hamilton je jedan od najbolje odevenih sportista

Uz očuvanje prepoznatljivosti jednog od najpoznatijeg fudbalskog kluba i orginalnosti benda Off-White – ova kolaboracija može da donese samo najbolje! Moramo da priznamo da jedva čekamo da vidimo Zlatana Ibrahimovića u Off-White dresu.

Naslovna fotografija: instagram.com/iamzlatanibrahimovic

Milica Antić

Comments