Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

10 najuticajnijih pesama svih vremena

10 najuticajnijih pesama svih vremena

1/3

Postoji vreme pre muzike, odnosno nekih pesama, a i vreme posle, koje su ova remek-dela i te kako izmenila. Uzdrman je bio kako muzički, tako i ostatak sveta, a zadovoljen je svačiji ukus.

Band Aid – “Do They Know It’s Christmas?” (1984)

Ovo je pesma koja je podigla humanitarni rad na viši nivo, ne samo kada su muzičari u pitanju. Bend sastavljen od američkih, britanskih i irskih izvođača, poput Pola Makartnija, Stinga, Fila Kolinsa, Sajmona Lebona, Bona iz grupe U2, Džordža Majkla i mnogih drugih. Prvobitno je ova pesma posvećena deci i uopšte ugroženima u Etiopiji, ali ipak se nije dopala svima, što pokazuje izjava poznatog engleskog izvođača Morisija gde kaže: “U redu je što jedni brinu za situaciju u Etiopiji, ali mene više brine ova tortura koja se sprovodi nad narodom Engleske.” Možda je samo bio ljubomoran što nije pozvan da peva, a možda je i u pravu, nije na nama da sudimo.

New Order – “Blue Monday” (1983)

Kakva pesma! Tih 7:29 minuta predstavljaju početak dens scene, kako u Britaniji, tako i u Evropi, na koju je definitivno imala uticaja. “Ostrvo” je tada bilo pod žestokim uticajem pank muzike, ali kako god, ovaj singl je postao najprodavanija ploča od 12 inča svih vremena!

Run DMC – “Walk This Way” (1986)

Prva, originalna rep/rok saradnja koja je “utrla” put nekim kasnijim bendovima koji su se odlučili za tako nešto, poput Limp Bizkita. Aerosmith je inače pristupio realizaciji ove ideje “sa rezervom”, ali njihov gitarista Džo Peri sve je objasnio rečima: “Mislili smo da 15 godina kasnije niko neće ni pričati o ovoj pesmi, ali ona još uvek “trese” muzički svet. Nismo to tako zamišljali.”

Wannabe TV

Editors choice