Intervju: Vitomir Jevremović o VR-All-Art projektu, umetnosti i virtuelnoj stvarnosti

6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

#FashionInspo: Slojevite kombinacije za jesen

Najneobičnija zanimanja u istoriji

Tipovi žena sa kojima ne želiš da završiš u ozbiljnoj vezi

Trendi kul jakne za jesenju sezonu

Odlične Halloween maske za muškarce

Šta sve jesu i nisu bili samuraji

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Nega kože lica u jesenjem periodu

7 aksesoara koje svaki muškarac mora da poseduje

Šta se dogodilo sa životinjama koje su putovale u svemir?

Muške osobine koje će privući svaku devojku

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Šta muči muškarce, a ne usuđuju se da traže

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Intervju: Dalibor Andonov Gru

1/5

Gotovo da nema momka koji tokom svog odrastanja u jednom trenutku nije slušao rep, a među njima i Gruove pesme. Čak i oni koji nisu ljubitelji ove vrste muzike nisu mogli da ostanu imuni na zvukove njegovih hitova, koji se ni posle 20 godina karijere nisu promenili. Iako su, kako sam kaže, neke njegove pesme više klupska varijanta od onih drugih, Dalibor Andonov, poznatiji kao Gru, ni u jednom jedinom trenutku nije dozvolio da se novi muzički pravci “umešaju” u onaj pravi, istinski rep koji mu je svojstven, po cenu da mu to donese nestanak za muzičke scene. To se, međutim, nije dogodilo, pa Gru i danas za sebe može da kaže da je jedan od retkih pravih repera na domaćoj muzičkoj sceni. O karijeri, muzici, ali i interesantnim detaljima iz njegovog života, sa Gruom smo porazgovarali upravo u ovom intervjuu. Uživajte!

WANNABE MAN: Prošlo je 20 godina otkako ste objavili svoj prvi album koji je pokrenuo pravu revoluciju kada je o rep muzici na ovim prostorima reč. Ovih dana obeležavate taj jubilej remiksom čuvenog hita “Biću tu”, pa nam otkrijte kako danas gledate na svoje muzičke početke?

GRU: Iako je bilo davno, ti neki muzički počeci čak ne mogu da se vežu za poslednjih 20 godina, u stvari, pre 20 godina, nego nešto više, ali 20 je prošlo od izlaska prvog albuma. Iako je prošlo mnogo vremena, jako dobro se sećam kako je sve izgledalo i kako se sve radilo. Ono što je najbitnije bilo u to vreme je mnogo entuzijazma, mnogo želje da se nešto napravi, a vreme je bilo takvo kakvo je bilo. Ljudi koji su živeli u tom vremenu znaju o čemu pričam. Nekako se sve, pa i u muzici, radilo pomoću štapa i kanapa. U to vreme, iskreno, nisam znao ni kako treba da izgleda dobar studio, snimao sam po nekim, pa realno, rupama, po nekim studijima koji su imali presmešnu opremu ali, kažem, bila je bitna ta želja da se nešto snimi i bilo je puno ljubavi prema tome što se radilo.

Kada danas sa ove distance pogledam, da sam sada u toj situaciji, da je ovo vreme kakvo jeste sada (mada ni onda nije bilo bolje, ali možda zbog tog nekog uzrasta, klinac, pa sve drugačije izgleda), posle svega što sam prošao nisam baš siguran da bih se upuštao u celu tu avanturu ispočetka i da bih imao želju da krenem sa tim.

Wannabe TV

Editors choice