Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Umetnost i kultura

Intervju: Dalibor Andonov Gru

3/5

“Biću tu”, “Srce”, “Petak”, “Pravi broj”, ali i skorašnji hitovi “I dalje me žele”, “Ti to zoveš ljubav”, “Dugme po dugme” obeležili su vašu karijeru, ali da li možete da izdvojite samo jedan hit za koji ste, kada je nastao, sebi rekli: “Gru, svaka ti čast”?

GRU: Nema šanse da se izdvoji jedna pesma! Daleko od toga da sve pesme podjednako volim. Neke mi više prijaju, neke manje, neke su mi prijale u nekom trenutku, a sada na njih gledam malo drugačije. U svakom slučaju, postoje pesme koje se izdvajaju i koje meni lično i dan danas prijaju kada ih čujem, prvenstveno zbog tekstova, tipa već pomenuto “Srce”. Pored toga pesma “Moj grad” sa albuma “Beogard”, pa sa tog istog albuma pesma “Baš kao ti” – to su neke pesme kojima sam prvenstveno tekstualno prezadovoljan, a odmah iza toga, normalno, i time kako zvuče, kako su urađene u to vreme. To su neke pesme koje mogu da pomenem. Imam gomilu pesama koje su klupska varijanta, tipa “Pravi broj”, “Biću tu”, “I dalje me žele”, ali te pesme su više neka, ne znam kako da nazovem to, razbibriga. Ne postoji nešto previše ozbiljnosti u svemu tome, mislim da je čista zabava u pitanju.

Intervju Gru reper muzika Wannabe man 2 Intervju: Dalibor Andonov Gru

Pesma koja je na mene ostavila poseban utisak je “Samo za tvoje oči” zato što potpuno oslikava trenutnu situaciju u Srbiji i poremećen sistem vrednosti od kog nikako da se otrgnemo. Kako je zapravo nastala ova pesma?

GRU: Pesma “Samo za tvoje oči” je nastala skoro isto kao i sve ostale pesme koje sam radio. Volim da kroz pesme na ovaj ili onaj način opišem neke situacije kroz koje prolazim, da li ja, da li meni bliski ljudi, i na koji način vidim sve što se dešava oko mene. Mislim da je pesma “Samo za tvoje oči” vrlo realna i da pogađa u centar. Muzički je, opet, rađena tako da zvuči malo drugačije od nekih drugih stvari koje sam radio. Malo je mirnija i, iskreno, to je neki muzički stil koji meni stvarno prija.

Sve što je ispričano u pesmi su, naravno, neke stvari koje svi mi vidimo da se dešavaju. E sada, neko priča o tome, neko ne. Što se tiče muzičke scene i muzike, ne priča se puno o tome. Uglavnom, kad se pogleda ta popularna muzika, to su neke standardne teme, ljubavne, obrađene na ovaj ili onaj način, ali prilično slično. Ovakvih tema nema previše, a svakako su jedna od stvari o kojima treba pričati, jer, na kraju krajeva, totalno je poremećen sistem vrednosti i mislim da je to što klinci danas gledaju na televiziji i ono čemu ih uče televizija i ulica, nešto što svakako neće izaći na dobro. Kapiram da treba pričati o tim stvarima na pravi način, a hip hop je jedan od načina da se ta priča ispriča. 

Wannabe TV

Editors choice