Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Umetnost i kultura

Intervju: Ivan Erdevički, osnivač i vlasnik kompanije “ER Yacht Design”

1/3

Ivan Erdevički je osnivač i vlasnik kompanije “ER Yacht Design” koja se bavi dizajniranjem jahti. Jahte koje je dizajnirao Ivan ukrašavaju mnoge luke, mora i okeane širom sveta. Ovim intervjuom ćemo vam približiti Ivanove stavove, razmišljanja i interesovanja, a kroz  fotografije moći ćete da se upoznate i sa nekim od njegovih najlepših dela. Više toga možete da pronađete na zvaničnom sajtu kompanije “ER Yacht Design”.

Upoznajte ovog talentovanog dizajnera i preduzetnika koji je naš ponos Balkana, ali koji radi i deluje širom sveta.

WANNABE MAN: Imate izuzetno prefinjen, istančan ukus i stil prilikom kreiranja svojih dela. Kada ste se zainteresovali za bavljenje dizajnom?

IVAN ERDEVIČKI: Možda će vam zvučati neobično, ali bilo je to još u trećem razredu osnovne škole. Crtao sam brodove u svojim školskim sveskama, te bi one na kraju godine bile potpuno prekrivene skicama brodova. Nastavio sam to da radim tokom celog svog školovanja. To isto radim i sada, 35 godina kasnije.

001 ER Yacht Design Ivan Erdevicki Intervju: Ivan Erdevički, osnivač i vlasnik kompanije “ER Yacht Design”

Kako biste opisali svoj stil dizajniranja, šta je ono što je Vaš lični pečat u poslu kojim se bavite?

Uvek započnem svojim “unutrašnjim svetom” odakle crpim inspiraciju. Odatle razvijam ideje implementirajući ih u vidu novih trendova, ili ukoliko je potrebno, u vidu klasičnih stilova i/ili modernih stilova, ali sve to na moj specifičan način. Svoje početne crteže uvek radim rukom na papiru koristeći krivu za crtanje. Smatram da su najlepše i najvrednije stvari one koje su ručno rađene. Ne postoji tehnologija koja to može da zameni. Nikada ne zaboravljam da sprovedem osnove u svojim kreacijama, na taj način one postaju prepoznatljive tako da kada ih ljudi vide – odmah znaju da je reč o mojim delima. Nikada ne pokušavam da kopiram druge, tako nešto mi se uopšte ne dopada.

Poznati ste po dizajniranju predivnih jahti. Zanima nas zašto baš jahte i da li ste se, osim plovnih vozila, oprobali u dizajniranju još nečega?

Predivna mediteranska atmosfera, provođenje vremena na luci i moru, jedrenje i igra brodovima … sve to može da rasplamsa vašu maštu u veoma ranim godinama uz interakciju sa morem, nebom i svetlošću. Prelepa igra svetlosti i sjaja, definisanje oblika i formi, živost boja i tekstura … divno, zaista. Evo, i sada se ježim kada se setim tog savršenog osećaja. Upravo tako sam se zaljubio u brodove i jahte!

Mnogo puta su klijenti od mene tražili da dizajniram njihove kuće, bašte, restorane, ali ja nisam indrustrijski dizajner niti se pravim da jesam. Ja sam uistinu pravi dizajner jahti i drugih pomorskih vozila. Jednostavno, smatram da dizajnu treba da priđete s ljubavlju i strašću, a ja to mogu isključivo kada je dizajniranje brodova i jahti u pitanju.

Wannabe TV

Editors choice