Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Umetnost i kultura

Intervju: Ivan Erdevički, osnivač i vlasnik kompanije “ER Yacht Design”

1/3

Ivan Erdevički je osnivač i vlasnik kompanije “ER Yacht Design” koja se bavi dizajniranjem jahti. Jahte koje je dizajnirao Ivan ukrašavaju mnoge luke, mora i okeane širom sveta. Ovim intervjuom ćemo vam približiti Ivanove stavove, razmišljanja i interesovanja, a kroz  fotografije moći ćete da se upoznate i sa nekim od njegovih najlepših dela. Više toga možete da pronađete na zvaničnom sajtu kompanije “ER Yacht Design”.

Upoznajte ovog talentovanog dizajnera i preduzetnika koji je naš ponos Balkana, ali koji radi i deluje širom sveta.

WANNABE MAN: Imate izuzetno prefinjen, istančan ukus i stil prilikom kreiranja svojih dela. Kada ste se zainteresovali za bavljenje dizajnom?

IVAN ERDEVIČKI: Možda će vam zvučati neobično, ali bilo je to još u trećem razredu osnovne škole. Crtao sam brodove u svojim školskim sveskama, te bi one na kraju godine bile potpuno prekrivene skicama brodova. Nastavio sam to da radim tokom celog svog školovanja. To isto radim i sada, 35 godina kasnije.

001 ER Yacht Design Ivan Erdevicki Intervju: Ivan Erdevički, osnivač i vlasnik kompanije “ER Yacht Design”

Kako biste opisali svoj stil dizajniranja, šta je ono što je Vaš lični pečat u poslu kojim se bavite?

Uvek započnem svojim “unutrašnjim svetom” odakle crpim inspiraciju. Odatle razvijam ideje implementirajući ih u vidu novih trendova, ili ukoliko je potrebno, u vidu klasičnih stilova i/ili modernih stilova, ali sve to na moj specifičan način. Svoje početne crteže uvek radim rukom na papiru koristeći krivu za crtanje. Smatram da su najlepše i najvrednije stvari one koje su ručno rađene. Ne postoji tehnologija koja to može da zameni. Nikada ne zaboravljam da sprovedem osnove u svojim kreacijama, na taj način one postaju prepoznatljive tako da kada ih ljudi vide – odmah znaju da je reč o mojim delima. Nikada ne pokušavam da kopiram druge, tako nešto mi se uopšte ne dopada.

Poznati ste po dizajniranju predivnih jahti. Zanima nas zašto baš jahte i da li ste se, osim plovnih vozila, oprobali u dizajniranju još nečega?

Predivna mediteranska atmosfera, provođenje vremena na luci i moru, jedrenje i igra brodovima … sve to može da rasplamsa vašu maštu u veoma ranim godinama uz interakciju sa morem, nebom i svetlošću. Prelepa igra svetlosti i sjaja, definisanje oblika i formi, živost boja i tekstura … divno, zaista. Evo, i sada se ježim kada se setim tog savršenog osećaja. Upravo tako sam se zaljubio u brodove i jahte!

Mnogo puta su klijenti od mene tražili da dizajniram njihove kuće, bašte, restorane, ali ja nisam indrustrijski dizajner niti se pravim da jesam. Ja sam uistinu pravi dizajner jahti i drugih pomorskih vozila. Jednostavno, smatram da dizajnu treba da priđete s ljubavlju i strašću, a ja to mogu isključivo kada je dizajniranje brodova i jahti u pitanju.

Wannabe TV

Editors choice