Osim toga, za većinu je ovo period kada se sasvim osamostaljuju i tek onda uviđaju šta znači brinuti o svemu, bez ičije pomoći. Treba platiti račune, srediti stan, imati uvek opran i ispeglan veš, spremiti ručak i napuniti frižider… Ah, toliko toga o čemu nikada nisi ni razmišljao. Da, ovo je ujedno i vreme kada više počneš da ceniš ono šta su tvoji roditelji godinama radili a da nisi ni video, te uz to počinješ da ceniš prave vrednosti, ali put do toga nije jednostavan kada si na početku.

Jedan od razloga što su rane dvadesete loš period jeste i to što ne dobijaš poštovanje koje misliš da zaslužuješ, i to jako iritira. Iako si već odrastao i umeš o nekim stvarima zdravorazumski da promisliš i odlučiš, često ćeš naići na to da neko ni ne želi da čuje tvoje mišljenje, a to ume zaista da povredi. No, ne brini, svi prolaze kroz ovakvu “školu” i niko nije pošteđen.

Svaka godina tvog života biće ispunjena kako lošim, tako i zaista lepim stvarima. Najbolje od svega je to što će ti kada sve prođe, samo lepe stvari ostajati u pamćenju i ništa drugo ti neće biti važno. Ali, ako si sada u ovim ranim dvadesetim, razumećeš najbolje izazove svog doba, ali je potrebno i da ga ceniš, jer je ovo period koji će te naučiti i pomoći da izrasteš u zrelu i samosvesnu osobu.

dvadesete 4 Dokazi koji pokazuju da su rane dvadesete najgori period

Pročitajte još i ovo:

Stvari koje bi trebalo da uradiš u 20-im da ne bi žalio u 30-im 

Stvari koje govoriš sebi i drugima kad imaš 20 (a ni sam u njih ne veruješ)

Stvari koje počneš da učiš sa 20 i nastaviš u narednih deset godina

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.thefashionisto.com

Slobodan Veličanin

Comments