Naše oči otkrivaju mnogo o našem unutrašnjem stanju i osećanjima, a mogu i da pokažu da li nam je hladno, udubljenje između korena nosa i gornje usne ima svoju namenu, naš mozak osim pravih, čuva i lažna sećanja

Zenice otkrivaju da li nam se neko dopada ili ne

Ako osoba koja vam se sviđa ume da tumači suptilne znake sa vašeg lica, lako će otkriti naklonost.
Brojni mikroizrazi i položaji tela odaju naše mišljenje i osećanja, ali jedan od najsigurnijih načina da kažete da li se dopadate nekome, jeste da se zagledate u oči te osobe. Ako su joj zenice proširene dok vas gleda, znači da ste joj vizuelno privlačni – prijatno joj je da vas posmatra. Ovo se ne dešava samo kada su u pitanju osećanja prema ljudima, već i kada posmatrate neki predmet koji vam se jako dopada ili neki divan prizor u kome uživate.

soroush karimi 267323 unsplash 1 Fascinantne činjenice o glavi i telu

U mozgu se nalaze i lažna sećanja

Da li vam se ikada desilo da se jasno sećate stvari za koje znate da se nisu dogodile? Ako nije, onda je velika šansa da jednostavno niste ni svesni da su neka od sećanja koja imate potpuno lažna. Niste jedini koje sopstveni mozak ponekad laže i stvara nepostojeća sećanja, jer prema brojnim istraživanjima, ovo se dešava svim ljudima.

Poznati eksperiment koji je sprovela Elizabeth Loftus 1994. godine je pokazao koliko je lako prevariti ljudski mozak i u njemu stvoriti lažno sećanje. Ona je uspela da uveriti čak četvrtinu učesnika da su se kao mali izgubili u tržnom centru, a iako im se to nikada nije dogodilo, oni su postali 100 % uvereni da jeste.

Comments