Svako životno doba donosi specifična iskustva, napore i izazove, a sazrevanje, odrastanje i učenje nikad ne prestaju. Ove mudrosti će ti biti korisne smernice u bilo kom životnom dobu.

Strah od nepoznatog je normalan i treba ga očekivati, ali on ne treba da bude dominantan u tvom životu

I kad si veoma otvorenog duha, mlad, radoznao i neustrašiv, postojaće strah i zazor od onog što ne poznaješ. Iskusićeš anksioznost, sumnju u sebe, dileme i kukavičluk. Čak i kad imaš mnogo iskustva i kad znaš da treba da se odvažiš i iskoračiš iz svoje zone komfora, strah od nepoznatog će te i dalje navoditi da oklevaš. Sa tim ćeš se suočavati celog života, ali štos je u tome da taj strah uvek iznova pobeđuješ, jer nije hrabar onaj ko ne oseća strah, nego onaj ko ne dozvoli da strah njime ovlada.

mudrosti 2 Životne mudrosti koje će ti biti korisne celog života

Maštanje o savršenoj vezi i pokušaj da se sastaviš posle raskida su ista stvar, samo različito spakovana

Želiš da budeš siguran i miran u vezi, ili želiš da što pre preboliš i da ti opet bude dobro u sopstvenoj koži. Ni jedno ni drugo nije baš izvodljivo. Veza je dinamičan odnos u kome se periodi mira smenjuju sa nemirima, a raskid te menja i utiče na to ko si i kakav si, baš kao i veza. Prepusti se osećanjima, proživi ih do kraja – i u vezi i u bolnoj samoći, tako ćeš steći mudrost i filozofski mir u onoj meri u kojoj je to uopšte moguće u pitanjima ljubavi i slomljenog srca.

Comments