Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Automobili i tehnologija

Unapređenje za uspešni Coupe Mercedes-AMG GT 4-door

1/2

Veća udobnost, širi spektar opreme i prilagođeno izdanje za još veću individualnost

Globalno uspešni AMG GT 4-Door Coupé sada je još individualniji, čime je ojačao svoju poziciju savršenog automobilskog pratioca u bilo kojoj situaciji. Ekskluzivno izdanje podvlači višestruki karakter sportskog automobila sa četvoro vrata. Pored toga, postoji prošireni izbor točkova, tapacirunga, opreme, boja spoljašnosti dok nova podešavanja sistema ogibljenja nude još širi raspon između sportskog i udobnog ponašanja. Zahvaljujući opsežnom unapređenju prošlog leta, model AMG GT 4-Door Coupé je već opremljen vrhunskom tehnologijom. Nove funkcije uključuju ažurirane sisteme za pomoć u vožnji i, standardno ugrađen, Widescreen Cockpit za MBUX multimedija sistemom sa AMG-specifičnim ekranima i funkcijama. Novi modeli će debitovati sa varijantom motora sa 6 cilindra, koji će u evropska dilerstva stići u avgustu mesecu. 

Treće kompletno vozilo koje je razvio Mercedes-AMG nastavlja svoju uspešnu priču. AMG GT 4-Door Coupé otvorio je nove grupe kupaca i pridobio mnoštvo simpatija prema brendu. AMG GT 4-Door kombinuje vrhunsku dinamiku vožnje sportskog automobila sa poboljšanom svakodnevnom praktičnošću, zahvaljujući konceptu sa četvoro vrata koji pruža prostor za do 5 putnika. Sofisticirano vazdušno oslanjanje, aktivno upravljanje zadnjom osovinom, potpuno varijabilan pogon na sva četiri točka i savremeni koncept oduševljavaju kupce širom sveta. S obzirom na to da je ovaj automobil nosilac rekorda za najbrži krug na North Loop Nürburgring-a, jasno je da su tehnologija i fino podešavanje na najvišem nivou postavili standarde u ovom segmentu.

Ova modelna serija je takođe podigla lestvicu po pitanju unutrašnjosti visokokvalitetnim i preciznim dizajnom svih površina i komponenata, inovativnim kontrolama ekrana, dugmadima na upravljaču i brojnim konfiguracijama sedišta i opreme.

Iako je već ponuđen širok spektar mogućnosti prilagođavanja za ovaj segment – od tri konfiguracije sedišta pozadi i niza paketa opreme do pojedinačnih opcija specifičnih za AMG – novi atraktivni izbori su sada na raspolaganju.

“Stalno održavamo naš AMG GT 4-Door Coupé na izuzetnom tehničkom nivou. Sa trenutnim unapređenjem, obraćamo se ciljnim grupama koje najviše vrednuju individualnost i izražajan način života. Na ovaj način, nastavljamo da razvijamo svoj profil kao “Performance Luxury” brend i potkrepljujemo tu filozofiju prilagođenim proizvodima i opcijama. Pored toga, uskoro ćemo predstaviti naše prve E PERFORMANCE hibride ovog modela, podstičući na taj način elektrifikaciju pogonskog sklopa,” izjavio je Philipp Schiemer, CEO kompanije Mercedes-AMG GmbH. 

21C0291 087 lr e1623766930468 Unapređenje za uspešni Coupe Mercedes AMG GT 4 door

Dizajn šestocilindarske verzije ostaje nepromenjen, ali se prednji izgled vozila opciono može prilagoditi izgledu osmo-cilindarskih modela. 

Postoje tri nove spoljne boje za sve modele: spectral plava metalik, spectral plava magno (mat završna obrada) i kašmir bela magno (mat završna). Sada je dostupno ukupno 5 mat završnih obrada, 5 metalik nijansi i 2 pune boje. Novi AMG Night Package II (po želji) pruža još sportskiji i naglašeniji izgled. Vertikalna rebra u AMG-specifičnoj rešetki hladnjaka su izrađena u tamnom hromu. Pozadi, AMG logo, Mercedes zvezda i oznaka modela u crnoj boji čine upečatljive detalje. Isto se odnosi i na logo oznake na prednjim krilima. Takođe je novost su i kombinacije Night paketa i Paketa od karbonskih vlakana (Carbon Fibre Package).

Viši nivo komfora i sportski izgled zahvaljujući novom podesivom sistemu amortizacije sa dva ventila

Rekonfigurisano AMG RIDE CONTROL+ ogibljenje i dalje se zasniva na sistemu vazdušnog ogibljenja sa više komora, kombinovanog sa adaptivnim, elektronski kontrolisanim podesivim prigušavanjem oscilacija. Ovaj sistem prigušivanja je potpuno nov: po prvi put se koriste dva tzv. ventila za ograničavanje pritiska. Ovi kontinuirano promenljivi kontrolni ventili, smešteni izvan amortizera, omogućavaju još preciznije podešavanje sile prigušenja prema različitim uslovima i režimima vožnje: jedan ventil kontroliše prigušenje oscilacija prilikom povratne ekspanzije, odnosno silu koja nastaje kada se točak odbije (prestane pritisak na amortizer), a drugi kontroliše prigušenje prilikom sabijanja. Faze sabijanja i ekspanzije se ovim sistemom nezavisno kontrolišu.  Ova tehnologija omogućava povećanje udobnosti s jedne strane, a sa druge strane, dinamiku vožnje čini još još sportskijom. Kao rezultat, putnici su gotovo u potpunosti zaštićeni od neravnih površina puta. Karoserija vozila ostaje stabilizovana što je više moguće.

Kontrolna jedinica ogibljenja analizira podatke – uključujući podatke senzora ubrzanja i putanje točkova – kako bi prilagodila prigušenje za svaki točak zasebno u nekoliko milisekundi u skladu sa situacijom. AMG razvojni inženjeri uspeli su da značajno povećaju raspon između sportskog i komfornog ponašanja, između ostalog povećavajući raspon između karakteristika minimalne i maksimalne sile prigušivanja i pružajući još veću fleksibilnost u dizajnu mape ponašanja ventila. Korišćenjem dva ventila za podešavanje, prigušivač je u stanju da obezbedi podešavanje sile prigušenja u celom opsegu vibracija točka. Zahvaljujući posebnom dizajnu ventila, amortizer reaguje brzo i osetljivo na promenu profila površine puta i uslove vožnje.

21C0292 033 lr e1623766962869 Unapređenje za uspešni Coupe Mercedes AMG GT 4 door

Vozač može unapred odabrati osnovnu postavku putem AMG DYNAMIC SELECT režima vožnje: pritiskom na taster, karakteristike upravljanja se menjaju, na primer, od pune dinamike u režimu Sport+, do glatkog krstarenja u podešavanju “Comfort”. Pored toga, podešavanje se može prilagoditi u tri faze nezavisno od režima vožnje pomoću namenskog dugmeta. 

Sistem oslanjanja je opremljen novim fizičkim komponentima još 2020. godine, i ove izmene uključuju nove nosače osovina, glavčine, nove oslonce spona, kao i unutrašnje i spoljašnje oslonce spona na zadnjoj osovini. Ovaj paket je u značajnoj meri smanjio krutost oslonaca. Pored njih na prednjoj osovini su dodati i asimetrični oslonci na zateznoj sponi prednje osovine sa različitim nivoom krutosti u različitim pravcima. Ova mera je omogućila veći podužnu fleksibilnost bez gubitka preciznosti i povratnog osećaja na upravljaču. 

Pored toga, kupci sada imaju još širi izbor AMG točkova. Tu spadaju novi 20-inčni točkovi od lakih legura u dizajnu sa 10 dvostrukih krakova ili kompleksno dizajnirani, sportski kovani točkovi od 21-inča u dizajnu sa 5 dvostrukih krakova. Na zahtev, crveno obojene čeljusti kočnica sada se mogu naručiti i za modele sa 6 cilindara. 

Wannabe TV

Editors choice