Uoči vrednost date situacije

Svakako vredi zbog iskustva, iskustvo je dragoceno, jer možeš da se osloniš na njega u rešavanju narednih nepredviđenih situacija. Tako stičeš samopouzdanje i smirenost. Kad pristupaš neprijatnostima kao vrednim lekcijama iz kojih imaš šta da naučiš, sve brže i lakše ćeš učiti i steći ćeš veštinu suočavanja sa neprijatnostima. Poznaješ ljude koji su jako dobri u situacijama u kojima većina gubi glavu? Oni se ne prepuštaju panici i negativnim emocijama i čak i kad su stvari jako bolne i veoma ih pogađaju, oni postupaju praktično i na najbolji mogući način – jer imaju iskustva, jer su svesni da jedino mogu da urade najbolje što mogu i da samo konstruktivno razmišljanje i akcija pomažu.

Posavetuj se sa drugima

Ne treba da se ustručavaš da potražiš pomoć i savet – neko iz tvoj najbližeg okruženja sigurno ima iskustva sa takvom ili sličnom situacijom i biće ti korisno da čuješ kako su se oni snašli i šta su uradili.

Ne gubi iz vida da ćeš svakako proći kroz to

Šta god da se dešava, proći ćeš kroz to, na teži ili lakši način, pronaći ćeš rešenje – u datom trenutku, možda ne vidiš ni rešenje ni kraj krize, ali svakako ćeš to pregurati.

man Kako da se nosiš sa nepredviđenim i neprijatnim situacijama
Comments