Ne prestaj da radiš na sebi

Ako ti se život radikalno menja u nekoj teškoj situaciji, to je prilika za lični razvoj – možda neke aspekte sebe moraš da preispitaš i iznova izgradiš. Lični razvoj nije prijatan i bezbolan, upravo suprotno. Zato iskoristi svaku priliku – svaki problem shvati kao izazov i još jedan korak u radu na sebi.

Upotrebi maštu

Um je moćan instrument, kad se koristi kako treba. Kad se pojavi neki problem, zamisli da si ti osoba od autoriteta koja je pozvana da taj problem analizira, sagleda i pronađe konstruktivna rešenja, jer si poznat po svojoj smirenosti, sabranosti, logičnosti, mudrosti i zdravom razumu. Ako poznaješ neku takvu osobu, koja ume da „uskoči“ kad je kriza, zamisli da si ti ta osoba, pitaj se šta bi ona učinila u toj situaciji, upotrebi maštu i uživi se u ulogu „vatrogasca“.

Imaš pravo da popiješ nešto za smirenje

Mnogi ljudi imaju u „šteku“ neko sredstvo za smirenje (a ima i mnogo efikasnih prirodnih sredstava), za vanredne situacije. Imaš pravo da pomogneš sebi da se smiriš i sabereš, da bi mogao da se nosiš sa nekim posebno teškim, stresnim i bolnim situacijama.

Pronađi smešnu stranu svega

Smisao za humor i oštra ironija mnogo pomažu u emotivnom distanciranju i održavanju jasne slike realnosti. Svaka drama ima nešto komično u sebi – seti se Monti Pajtona i Brajanovog žitija: „Alwais Look on the Bright Side of Life“

man2 Kako da se nosiš sa nepredviđenim i neprijatnim situacijama

Pročitajte još i ovo:

Jednostavne stvari koje moraš da činiš kako bi došao do uspeha

Zašto je teško prihvatiti uspeh?

Pitanja koja treba sebi da postaviš zarad profesionalnog i ličnog uspeha

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvori fotografija: www.unsplash.com

Brankica Milošević

Comments