Svakodnevno nailazimo na milion različitih saveta koji se odnose na naše zdravlje, ishranu i poboljšanje života uopšte. Moraš da jedeš ovo, da stalno vežbaš, da spavaš u određeno vreme, i tako dalje. To sve zvuči po malo preterano, niko od nas nije robot programiran da radi sve mehanički i tačno u minut. Pritom, sasvim je u redu da daš sebi oduška s vremena na vreme.

Spavanje do podneva

Tvoj organizam bolje zna šta je njemu potrebno nego bilo ko drugi. Ako se bolje osećaš kada prespavaš veliki deo dana, onda zaboravi na alarm i radi ono što tebi prija. Tačno je da doktori stalno savetuju da odrastao čovek treba da spava određen broj sati, da legne u određeno vreme i slično, ali to se ne odnosi na svakog pojedinca. Uvek treba da osluškuješ sebe, i vidiš šta ti prija, a šta ne. Ujedno, kada si dovoljno naspavan, i kada imaš uspostavljen određeni ritam koga se pridržavaš, ubrzaćeš svoj metabolizam, i nećeš imati toliku potrebu za brzom i nezdravom hranom, samim tim će ti i porcije biti manje.

Konzumiranje neograničenih količina kafe

Većina nas je razvila tu naviku da čim otvori oči prvo popije kafu. Često naletimo na neke teorije o tome kako to nije dobro, kako je kafa nezdrava, kako ne treba da je unosimo u svoj organizam u velikim količinama. To nema nikakvog smisla. Kafa je zapravo dobra stvar. Ona pomaže da nam se poboljša raspoloženje, pomaže u borbi sa određenim bolestima. Naravno ovde se radi isključivo o crnoj kafi, ne može se isto reći za kafe pune karamele, vanile, šlaga i sličnoga.

navike Loše navike koje su zapravo dobre po tebe
Comments