Razmislite o tome šta vas koči

Retko se radi o nesposobnosti, nedostatku znanja ili vremena, iako se ovi faktori pojavljuju kao sumnja u sebe, strah od uspeha, ili strah od neuspeha. Dubokim preispitivanjem otkrićete da vas u suštini koči pogrešan stav i strah.

Mentalno prevaspitavanje Mentalno prevaspitavanje: Kako da promenite svoj život korak po korak?

Suočite se sa ovim otkrićem

To što ste definisali problem, neće učiniti da on nestane sam od sebe. Potrebno vam je da to prevaziđete i izgradite pozitivan stav. Takođe, razmislite o koracima koje treba da napravite do svog cilja – ako ste umorni i teskobni od same pomisli, umesto da budete uzbuđeni i imate pozitivnu tremu, onda imate dosta posla na ovoj tački suočavanja. Obavite taj posao, primenite sve što vam se učini primenljivo – tehnike meditacije, afirmacije, energetski tretmani, disanje, terapija – postoji puno metoda samospoznaje, koje će vam u tome pomoći.

Preispitujte svoje ciljeve

Uverite se svakog dana da ste i dalje na putu ka svom cilju i da je to cilj koji želite da postignete. Podsećanjem sebe gde se nalazite i kuda ste krenuli, osnažujete svoje ciljeve – magnetišete ih tako da vas privlače, jače nego što vas vuče onaj magnet koji želi da vas zadrži na mestu.

Comments