Napravite plan akcije

Plan akcije je vaša mapa do cilja – ona treba da sadrži etape do cilja, podeljene u svakodnevne korake koje treba da napravite. Veliki ciljevi zahtevaju više etapa i više koraka, ali ako imate mapu i sledite je, stići ćete tamo kuda ste naumili.

Mentalno prevaspitavanje4 Mentalno prevaspitavanje: Kako da promenite svoj život korak po korak?

Proveravajte kako napredujete

Da biste imali orijentaciju na svom putu, potrebno je da znate na kojoj ste etapi, dokle ste stigli, gde se nalazite na mapi. Recimo, ako štedite novac, treba da znate da li ste u ovom trenutku podbacili u odnosu na plan, ili ste ga premašili, kako biste tačno znali koliko ste udaljeni od cilja i da li treba da se bolje organizujete i budete disciplinovaniji u štednji.

Ne odustajte

Neuspeh možete da doživite samo ako odustanete. Dakle, ne odustajte. Možda ćete otkriti da vam mapa nije precizna, ili da ste cilj postavili predaleko i da je potrebno odrediti najpre neki bliži cilj, čije će ostvarenje doprineti daljem cilju. Sve što činite je dobro i možete se reorganizovati u hodu, produžiti rok, bolje osmisliti korake i korigovati mapu. U međuvremenu ćete se navići na disciplinu i sistem koji ste stvorili i integrisaćete ga u svoj način života, što će vašim naporima dodati snagu i motivaciju.

Pročitajte još i ovo:

Porodična osećanja koja TREBA da iskusite u životu

Da li vam se smučilo da svakoga razumete i savetujete? (BLOG)

Kosmički zakon dobrote i davanja (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.nytimes.com, www.pinterest.com, www.designfever.com

Brankica Milošević

Comments